Διαγωνισμός για εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία

on .

Μέχρι 30 Νοεμβρίου οι προτάσεις

Διαγωνισμός για εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία

• Ξεκίνησε στις 26 Μαΐου και λήγει στις 30 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους,  ο Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα την «προστασία του Περιβάλλοντος μέσω εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολεία», που εντάσσεται σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο μαθητικός διαγωνισμός έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την κινητοποίηση των μαθητών σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας. Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Ειδικών Σχολείων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει αναλάβει την παιδαγωγική καθοδήγηση της μαθητικής ομάδας ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας.  
Στα πλαίσια του έργου πραγματοποιήθηκαν ήδη  συναντήσεις με το εκπαιδευτικό προσωπικό ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου και των τεσσάρων νομών, ενώ επιπλέον πρόκειται να υλοποιηθούν η Επίσημη ιστοσελίδα του έργου, δράσεις δημοσιότητα και προβολής (ενημερωτικό υλικό, Συνεντεύξεις Τύπου), τελική εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του μαθητικού διαγωνισμού και επίσκεψη στο Πάρκο Ενεργειακής Αγωγής του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) για τις εννέα ομάδες που θα βραβευτούν στο μαθητικό διαγωνισμό.
• Περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν από το site του έργου www.save-energy.gr.