Στο «σφυρί» από το ΤΑΙΠΕΔ και παραλίμνιες εκτάσεις της Παμβώτιδας

on .

Με υπογραφές οκτώ υπουργών

Στο «σφυρί» από το ΤΑΙΠΕΔ και

παραλίμνιες εκτάσεις της Παμβώτιδας

Σε Άγιο Νικόλαο Κοπάνων και Αμπελόκηπους

• Στο «σφυρί» βγάζει η Κυβέρνηση παραλίμνιες εκτάσεις αλλά και οικοδομικά τετράγωνα στις περιοχές του Αγίου Νικολάου Κοπάνων και στους Αμπελόκηπους προκειμένου να εισπραχθούν έσοδα από το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.
Πρόκειται για εκτάσεις που σήμερα ανήκουν στο Δημόσιο, ωστόσο παρέμειναν αναξιοποίητες και έτσι με απόφαση της διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, που ήδη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, μεταφέρθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες.   
Την απόφαση παραχώρησης των εκτάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ, υπογράφουν οκτώ υπουργοί και συγκεκριμένα οι Γ. Στουρνάρας, Π. Παναγιωτόπουλου, Κ. Χατζηδάκη, Μ. Χρυσοχοΐδη, Αδ. Γεωργιάδη, Γ. Μανιάτη, Χ. Αθανασίου και Όλ. Κεφαλογιάννη.
Συγκεκριμένα μεταφέρονται   τρία οικόπεδα, κυριότητας του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας Ηπείρου στην περιοχή Αμπελοκήπων Ιωαννίνων, επί της οδού Χ. Μακρή και Καλπακίου. Πρόκειται για τρία γεωτεμάχια, έκτασης 1.006 τ.μ., 2.740 τ.μ. και 1.031 τ.μ. αντίστοιχα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όταν καταργήθηκε το Θεραπευτήριο Χρονιών Παθήσεων Παιδιών Ιωαννίνων. Για ορισμένα από αυτά κατά το παρελθόν είχε γίνει συζήτηση για να αποδοθούν στο Δήμο Ιωαννιτών, χωρίς όμως τελικά να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Επίσης, μεταβιβάστηκαν άλλα πέντε ακίνητα που βρίσκονται στην περιοχή Αγ. Νικολάου Κοπάνων επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως στα Ιωάννινα, έκτασης, 4.591 τ.μ., 2.137 τ.μ., 18.719 τ.μ., 813 τ.μ. και 17.388 τ.μ., αντίστοιχα. Ακόμη, μεταφέρεται άλλο ένα ακίνητο 12.946 τ.μ. που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.