Ο καιρός αστάθμητος παράγοντας για τους επισκέπτες του τριημέρου

on .

Η Ήπειρος μεταξύ των πρώτων προορισμών, αλλά…

Ο καιρός αστάθμητος παράγοντας για τους επισκέπτες του τριημέρου

Τι λέει ο Πρόεδρος των ξενοδόχων Πρέβεζας

PEΠOPTAZ ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ


• Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος περιμένουν πως και πως οι επαγγελματίες του τουρισμού, είτε στα παράλια της Ηπείρου-κυρίως- είτε στα πιο ορεινά, προκειμένου να… ρεφάρουν από έναν δύσκολο χειμώνα, αλλά και με δεδομένο ότι 12 Σαββατοκύριακα περιμένουν να δουλέψουν στην καλοκαιρινή σαιζόν και να βγάλουν τα σπασμένα μιας δύσκολης χρονιάς.
Κι ενώ όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα με τις παραλίες της και δη η Ήπειρος  με τις μεγάλες και καθαρές ακτές, που σημειωτέον βραβεύτηκαν με γαλάζιες σημαίες, θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο αυτό το Καλοκαίρι, δυστυχώς ο αστάθμητος παράγοντας του βροχερού καιρού παγώνει για την ώρα το χαμόγελο των επαγγελματιών που ασχολούνται με τη διαμονή και την ψυχαγωγία στα παράλια της Ηπείρου.
Συνέπεια του μάλλον φθινοπωρινού καιρού είναι οι περιορισμένες μονοήμερες αποδράσεις, οι μειωμένες κρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και οι ακυρώσεις.

Οι ξενοδόχοι
Την καλή δουλειά που έγινε το χειμώνα τόσο στο κομμάτι της τουριστικής προβολής, όσο και της οργάνωσης των παραλιών, περιμένουν να «εξαργυρώσουν» οι ξενοδόχοι της Πρέβεζας, παρά το ότι ο καιρός δεν είναι μέχρι στιγμής σύμμαχος στις επιδιώξεις τους.
Οι γαλάζιες σημαίες που θα κυματίζουν σε πέντε παραλίες του Νομού, αλλά και η στοχευμένη προβολή στην αγορά των Βαλκανίων εκτιμάται πως θα οδηγήσουν σε αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή, κάτι που διαφαίνεται και από τις μέχρι σήμερα κρατήσεις.
Μοναδικό πρόβλημα, όπως σημείωσε πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης, είναι ο καιρός που δε δημιουργεί ψυχολογία διακοπών. «Τα Σαββατοκύριακα θα έπρεπε να είναι δυναμίτης, αλλά δεν ξεκινήσαμε καλά. Εμείς, πάντως, είμαστε έτοιμοι να βάλουμε τις μηχανές μπροστά και να υποδεχθούμε τους τουρίστες», σημείωσε.