Στόχος μας η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου…

on .

ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ:

Στόχος μας η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου…

Μεγάλο «αγκάθι» το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

• Στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου είναι να καταστεί η περιοχή μας προορισμός και για τις τέσσερις εποχές, για κάθε βαλάντιο και ηλικία. Αυτό τόνισε χθες ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, παρουσιάζοντας στην Αθήνα το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου στην 5η Έκθεση ελληνικών τουριστικών προορισμών και παράδοσης. Το πρόγραμμα που υλοποιείται από το ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, φιλοδοξεί να καθιερώσει την Ήπειρο ανάμεσα στους τρεις πρώτες ηπειρωτικούς προορισμούς της Ελλάδος.
Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης το πρόγραμμα έχει ήδη προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες, κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές, με το στοίχημα τώρα να επεκτείνεται και στον χειμερινό – θεματικό τουρισμό, αλλά και στην σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα και τα τοπικά προϊόντα.
«Η Ήπειρος καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα. Διαθέτει πανάρχαιο πολιτισμό, πανέμορϕες ακτές,  εκπληκτική φύση, θρησκευτικά μνημεία με διαχρονική αξία και ιστορία, ανεξάντλητες δυνατότητες για αθλητισμό περιπέτειας και γαστρονομικές απολαύσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Καχριμάνης.

Στόχος το εξωτερικό…
Η περιοχή μας τώρα, λόγω και των συνθηκών, στρέφει το ενδιαφέρον της περισσότερο και  στο εξωτερικό, αφού μέχρι πρότινος στηριζόταν στον εγχώριο τουρισμό, ο οποίος όμως τα τελευταία χρόνια περνάει δύσκολες μέρες.
Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά με αφίξεις τουριστών από Αγγλία, Ολλανδία, Σκανδιναβικές χώρες, Ιταλία, Πολωνία, Σερβία κ.α.
Ένα μεγάλο «αγκάθι» εξακολουθεί να παραμένει το θέμα του αεροδρομίου, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο Άκτιο, στο οποίο παρατηρείται ανοδική κίνηση στις πτήσεις τσάρτερ. Ωστόσο, εάν  υπήρχε και προγραμματισμένη γραμμή από το Ελευθέριος Βενιζέλος, θα έδινε άλλον αέρα στον προορισμό…