AΘΛHTIKA

on .

AΘΛHTIKA

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει αύριο ο Χρηστοβασίλης

«Πρεσάρει» Βαγγέλη Μάντζιο ο ΠΑΣ Γιάννινα

• Εφ’ όλης της ύλης αναμένεται να είναι η αυριανή συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χρηστοβασίλης.
Ο «ισχυρός άνδρας» της ντόπιας ομάδας βρίσκεται από σήμερα στην πόλη μας για να παραστεί στη δικαστική διαμάχη με την Εφορία Σταδίου για ένα ποσό της τάξης των 187.000 ευρώ που οφείλεται, σύμφωνα με τους διοικούντες, στην ΠΑΕ από κάποια έργα που είχαν γίνει στο παρελθόν.
Δεν αποκλείεται ν’ ανακοινωθούν απ’ τον ίδιο, οι νέες τιμές για τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης σεζόν ενώ θα υπάρξει μια σειρά από συναντήσεις με στελέχη της ομάδας σχετικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό, με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη για την ομαλοποίηση των σχέσεών τους καθώς και με τον υπεύθυνο υποδομών Χρήστο Παπαγεωργίου που ασχολείται με τους «μικρούς», δηλαδή την Κ-17 και την Κ-20.

Το «παλεύει» για Μάντζιο
Μετά τους Πετρόπουλο, Διαμαντάκο και Μανιά χθες κυκλοφόρησε έντονα ότι ο επιθετικός Βαγγέλης Μάντζιος «πρεσάρεται» ιδιαίτερα απ’ τους ανθρώπους του ΠΑΣ, που βλέπουν στο πρόσωπό του την πλέον αξιόπιστη λύση στην αναζήτηση «φουνταριστού». Βέβαια το κασέ του Μάντζιου είναι αρκετά υψηλό και θα χρειαστεί σημαντική «υπέρβαση» από πλευράς Χρηστοβασίλη για ν’ αποσπάσει το... πολυπόθητο «ναι» του παίκτη.
Στα άλλα θέματα, η ΑΕΚ φαίνεται να κάνει δυναμικό «ρελάνς» στην υπόθεση Κοροβέση, αφού οι Μπάγεβιτς και Δέλλας θεωρούν ότι είναι ο ιδανικός για τη θέση του αριστερού μπακ-χαφ.
Ο ποδοσφαιριστής έχει εκφραστεί πολλάκις θετικά στο ενδεχόμενο μετακίνησής του στους «κιτρινόμαυρους» και αν τα οικονομικά ανταλλάγματα του Μελισσανίδη κριθούν ικανοποιητικά, τότε πιθανότατα τη νέα περίοδο θ’ αγωνίζεται με τον «δικέφαλο» στη φανέλα.
Επίσης ο στόπερ του ΑΟ Χανίων Δημήτρης Χατζηησαΐας φέρεται να είναι το «μήλο της έριδος» αρκετών συλλόγων της Super League και μια εξ’ αυτών είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο υψηλόσωμος αμυντικός έκανε πολύ καλή σεζόν με τους κρητικούς και θεωρείται εξαιρετική περίπτωση για αντικαταστάτης του Κολοβέτσιου, όμως ισχυρό ενδιαφέρον δείχνουν παράλληλα οι Πανιώνιος, ΟΦΗ, Πανθρακικός και Πλατανιάς, οπότε σίγουρα η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών ΕΠΣ

Τελευταίο παιχνίδι σήμερα για την Ανατολή

• Ολοκληρώνει σήμερα (5 μ.μ.) τις υποχρεώσεις της φετινής σεζόν η Ανατολή που αντιμετωπίζει τη Δόξα Σιναράδων για την έκτη και τελευταία αγωνιστική του «μίνι» πρωταθλήματος μπαράζ ανόδου στη Football League 2).
Το βαθμολογικό ενδιαφέρον του παιχνιδιού είναι μονόπλευρο, αφού το προπορευόμενο Κερκυραϊκό συγκρότημα θέλει τους τρεις βαθμούς για να πανηγυρίσει την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 5ο όμιλο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο ματς Γαρδίκι - Φλαμούλι.
Η ομάδα του Νίκου Γκούρα απ’ την άλλη, μετά την εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στο Γαρδίκι θα επιδιώξει μια ακόμη νίκη «εντυπώσεων» μέσα στο γήπεδό της ώστε να κλείσει με θετικό «πρόσημο» μια, έτσι κι αλλιώς, επιτυχημένη αγωνιστική περίοδο.
Τον αγώνα θα διευθύνει ο Διονύσης Ζούγκρος (Κοζάνης), με βοηθούς τους Τσιάμπαζη και Τζουβάρα του ίδιου συνδέσμου και παρατηρητή τον Τάπρατζη (Αιτωλ/νίας). Στο Γαρδίκι ορίστηκε ο Κωνσταντάκης (Αχαΐας).

Στα Γιάννενα επέστρεψαν οι Πρωταθλητές Ευρώπης

Γ. Τζιάλλας: Ξεκινήσαμε καλά, ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια…

• Μέλη της Διοίκησης και προπονητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, συναθλητές, συγγενείς και φίλοι υποδέχθηκαν προχθές βράδυ στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων προκειμένου να τους συγχαρούν, τον Ολυμπιονίκη και ασημένιο πρωταθλητή Ευρώπης Γιώργο Τζιάλλα, τους Πρωταθλητές Αποστόλη Λαμπρίδη και Ελένη Διαμάντη και τον Γιαννιώτη Ομοσπονδιακό τεχνικό Τόλη Παλαιοπάνο, οι οποίοι επέστρεψαν  απ’ το Βελιγράδι και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.
«Ήταν μεγάλη επιστροφή για μένα και τον Γιάννη (Τσίλη) η συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, μετά από ενάμιση χρόνο αποχής από τις διεθνείς διοργανώσεις. Η Τετράκωπος που έχουμε φτιάξει είναι μια δυνατή βάρκα και στόχος μας είναι οι Ολυμπιακοί του Ρίο. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευελπιστώ πως θα’ χουμε μια ανάλογη πορεία και στη συνέχεια», δήλωσε κατά την άφιξή του στα Γιάννενα ο Γ. Τζιάλλας. Ο Γιαννιώτης υπερπρωταθλητής της Κωπηλασίας δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ανεξαρτήτως του αν τους στηρίξει ή όχι η Πολιτεία ή οι τοπικοί φορείς, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον στόχο τους να φτάσουν ως τους Ολυμπιακούς του 2016 και να κατακτήσουν ένα μετάλλιο σ’ αυτούς!
Τους στόχους τους για τη συνέχεια περιέγραψαν από την πλευρά τους η Ελένη Διαμάντη αλλά και ο Αποστόλης Λαμπρίδης, ενώ ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος ανέφερε πως «το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν ένα πολύ μεγάλο τεστ για όλους μας και ειδικά για τα παιδιά της Τετρακώπου, μεταξύ των οποίων και οι Τσίλης και Τζιάλλας, που έκαναν μία επανεκκίνηση ενόψει της Ολυμπιάδας του Ρίο. Προσπαθούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, να διορθώσουμε λάθη, για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι στους αγώνες που έρχονται».
• Με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ συγχαίρει τους Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Τσίλη, για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.

Σε Ελλάδα και Σουηδία

Αθλητές του Συλλόγου Δρομέων σε μεγάλους αθλητικούς αγώνες

• Σε τρεις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις που έγιναν, το Σαββατοκύριακο, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, στο Μέτσοβο και στη Λευκάδα εκπροσωπήθηκε με 53 συνολικά μέλη του ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων.
Στη σημαντικότερη εκδήλωση, τον 36ο Μαραθώνιο της Στοκχόλμης, στο οποίο πήραν μέρος περί τους 21.500 αθλητές, συμμετείχαν δύο Γιαννιώτες αθλητές που τερμάτισαν με επιτυχία τον αγώνα: Πρόκειται για τους Γιάννη Κοσκίνα και Παναγιώτη Μενάγια.
Στους ορεινούς αγώνες που έγιναν στο Μέτσοβο συμμετείχαν 27 μέλη του, από τα οποία στο μεν αγώνισμα των 40 χιλιομέτρων πρώτος τερμάτισε ο Οδυσσέας Κουκέσης, στο δε των 18 χλμ ο Βασίλης Τζουμάκας. Τέλος στους αγώνες που έγιναν στη Λευκάδα μετείχαν 24 μέλη του, από τα οποία στον Ημιμαραθώνιο πρώτος τερμάτισε ο Ηλίας Νάτσιας, στα 10χλμ ο Αλέξιος Μπαράτσας και στα 5 χλμ ο Βασίλης Τσιρώνης.