Δεν έχει κατατεθεί αίτημα για Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας!

on .

Αν και ο Υπ. Παιδείας είναι θετικός…

Δεν έχει κατατεθεί αίτημα για Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας!

Τι απάντησε ο Κ. Αρβανιτόπουλος στον Στ. Καλογιάννη

• Θετικός στο να ιδρυθεί Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής είναι ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Αρβανιτόπουλος, ωστόσο όπως επισημαίνει σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, δεν έχει κατατεθεί ως τώρα σχετικό αίτημα από το Λύκειο Ζωσιμαίας.
«Αποτελεί   θετικό γεγονός ότι το Υπουργείο σχεδιάζει την ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής. Η προσφορά – εκπαιδευτική, πνευματική, πολιτιστική – της Ζωσιμαίας Σχολής είναι σπουδαία. Οφείλει όμως και το Λύκειο της Ζωσιμαίας να κάνει το αυτονόητο, να υποβάλει σχετικό αίτημα», τονίζει σε δήλωσή του ο Στ. Καλογιάννης. Στην απάντησή του ο Υπουργός, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «… για το Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής σας γνωρίζουμε ότι δεν έχει κατατεθεί έως τώρα αίτημα αξιολόγησής της ούτε στην αρχική διαδικασία αξιολόγησης των σχολικών μονάδων για το χαρακτηρισμό τους ως ΠΠΣ – κατά την πρώτη εφαρμογή του Ν. 3966/11 – αλλά ούτε και στο πλαίσιο των τροπολογιών του εν λόγω νόμου με τους Ν. 4072/12 και 4186/2013».
Και συνεχίζει ο Υπουργός: «Προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να λειτουργεί και Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής ως Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο, το Υ.ΠΑΙ.Θ, λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά δεδομένα, σχεδιάζει την ίδρυση ΠΠ Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής ώστε να υλοποιηθεί ο σκοπός του ΠΠΣ ως ενιαία σχολική μονάδα, καθώς λειτουργούν ήδη τα ΠΠ Δημοτικά Σχολεία και το ΠΠ Γυμνάσιο».