Πάνω από 1.400 Γιαννιωτόπουλα θα μπουν στους Παιδ. Σταθμούς

on .

Ξεκίνησαν αιτήσεις για τη νέα χρονιά

Πάνω από 1.400 Γιαννιωτόπουλα

θα μπουν στους Παιδ. Σταθμούς

ΦΙΛ. ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ: Αναζητούμε λύσεις για το προσωπικό…

• Χιλιάδες Γιαννιωτόπουλα θα φιλοξενηθούν και την ερχόμενη σχολική χρονιά στους 23 Παιδικούς Σταθμούς που διαθέτει σήμερα ο Δήμος Ιωαννιτών, οι αιτήσεις για τους οποίους ξεκίνησαν από χθες.
Προβλήματα φυσικά υπάρχουν, όπως αναγνώρισε, μιλώντας σχετικά στον «Π.Λ.» ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας Φίλιππας Τσουμάνης, με βασικότερο όλων την έλλειψη επαρκούς προσωπικού, ωστόσο γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί. Πάντως και για τη νέα χρονιά αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς γονέων για εγγραφή των παιδιών τους σε κάποιον από τους Σταθμούς του Δήμου, αφού οικονομικά είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή.
Ο Πρόεδρος Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.
«Πέρυσι φιλοξενήσαμε στους Σταθμούς μας 1.421 παιδιά και τη νέα χρονιά αναμένουμε ότι θα μπουν στους Παιδικούς άλλα τόσα Γιαννιωτόπουλα ίσως και περισσότερα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τακτοποιήσουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά παιδιά», ανέφερε χθες στον «Π.Λ.» ο Φίλ. Τσουμάνης με αφορμή την έναρξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, η οποία θα διαρκέσει ως τις 30 Ιουνίου.
Ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. τόνισε ότι το ενδιαφέρον των γονέων να εγγράψουν τα παιδιά τους σε κάποιον απ’ τους Σταθμούς του Δήμου είναι ιδιαίτερα μεγάλο τα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και υπενθύμισε ότι τα χρήματα που δίνουν στους δημοτικούς σταθμούς είναι πολύ χαμηλότερα από εκείνα που χρεώνουν οι ιδιωτικοί Σταθμοί.
Τα χρήματα
Συγκεκριμένα, οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ στέλνουν τα παιδιά τους δωρεάν στους Παιδικούς του Δήμου Ιωαννιτών. Όσοι έχουν εισόδημα από 12.000 έως 30.000 ευρώ πληρώνουν 25 ευρώ το μήνα, δηλαδή ουσιαστικά ένα ευρώ την ημέρα στους Σταθμούς. Για εισοδήματα από 30.000 έως 40.000 ευρώ το κόστος ανεβαίνει στα 50 ευρώ το μήνα.
Οι 23 Παιδικοί Σταθμοί που διαθέτει σήμερα ο Δήμος μας είναι ολοκληρωμένοι και λειτουργούν πλήρως, σύμφωνα με τον κ. Τσουμάνη. Όσον αφορά το μειωμένο προσωπικό, ανέφερε ότι «κάνουμε προσπάθεια να βρούμε υπαλλήλους μέσω του ΕΣΠΑ κι άλλων προγραμμάτων για να καλύψουμε τις ανάγκες».
Η διαδικασία αιτήσεων
Ξεκίνησε λοιπόν χθες και θα συνεχιστεί ως τις 30 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και  επανεγγραφές  στους  Παιδικούς  και  Βρεφονηπιακούς  Σταθμούς  του  Δήμου  Ιωαννιτών για το σχολικό έτος 2014 -15. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά, ώρες  9:30 π.μ. με 1 μ.μ.  στους  Σταθμούς  στους  οποίους   ανήκουν  οι  ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα  με  τα  γεωγραφικά όρια των  Σταθμών τα οποία είναι αναρτημένα σε κάθε έναν απ’ αυτούς αλλά και στο site του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α..
Όπως ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας, τα  γεωγραφικά  όρια  για  την  παραλαβή  των  αιτήσεων  θα  τηρηθούν  απαράβατα. Τα πρώτα  αποτελέσματα – λίστες αξιολόγησης και μοριοδότησης  θα  ανακοινωθούν στις 21 Ιουλίου. Όσον αφορά τις  ενστάσεις, αυτές  θα  γίνονται  επί  της   αξιολόγησης και μοριοδότησης από τις 23 Ιουλίου έως και τις 29 Ιουλίου. Τα  τελικά  αποτελέσματα επί των  ενστάσεων  θα  ανακοινωθούν  περίπου μετά τις 20 Αυγούστου (σε σχέση με το ΕΣΠΑ).
Τα όρια ηλικίας
Το όριο  ηλικίας  των παιδιών  που  θα  φιλοξενηθούν στους Σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών είναι από  18  μηνών έως  την εγγραφή τους στο Νηπιαγωγείο. Στα  βρεφικά  τμήματα, θα  φιλοξενηθούν  παιδιά  ηλικίας  από  18 έως  30 μηνών. Στα  παιδικά  τμήματα,  θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας  από  2,5   ετών (με  απαραίτητη  προϋπόθεση να  έχουν  αγωγή τουαλέτας) έως  την εγγραφή τους στο Νηπιαγωγείο.