Άγριος καβγάς οδήγησε δημ. σύμβουλο στο Νοσοκομείο

on .

Μεταξύ δύο πρώην συνεργατών στα δημοτικά

Άγριος καβγάς οδήγησε δημ. σύμβουλο στο Νοσοκομείο

«Μου επιτέθηκε ξαφνικά» ισχυρίζεται ο Κ. Τσάγκας για Π. Κολόκα

• Στα… απόνερα των δημοτικών εκλογών, εντάσσεται, όπως όλα δείχνουν, άγριος καβγάς που ξέσπασε την Κυριακή το βράδυ στον οδό Μητροπόλεως, μεταξύ του νυν δημοτικού συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Ιωαννίνων Κώστα Τσάγκα και του Παντελή Κολόκα, περιφερειακού συμβούλου και νεοεκλεγέντος δημοτικού συμβούλου με την παράταξη του Θ. Μπέγκα.
Για την υπόθεση έχει επιληφθεί η Αστυνομία και το θέμα θα διαλευκανθεί πλήρως στη Δικαιοσύνη. Ο καβγάς, σύμφωνα  με όσα δήλωσε ο Κ. Τσάγκας, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 90.1 Fm και στη  Βίλιαν Στασινού,  κατέληξε σε ξυλοδαρμό του, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. «Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή τη συμπεριφορά. Μάλλον με παρακολουθούσε. Μόλις με εντόπισε ότι βγαίνω σταμάτησε στη μέση του δρόμου μου επιτέθηκε και τράπηκε σε φυγή παρατώντας το αυτοκίνητό του», ισχυρίστηκε ο πρώην Αντιδήμαρχος που εκείνη την ώρα, όπως είπε έβγαινε από το γραφείο του.  Ο Π. Κολόκας, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να δώσει απάντηση στα λεγόμενα του Κ. Τσάγκα, δεν βρέθηκε. Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Κολόκας και ο Κ. Τσάγκας, είχαν συνεργαστεί σε πρώτο στάδιο για τη συγκρότηση παράταξης για το Δήμο Ιωαννιτών, αλλά στη συνέχεια οι δρόμοι τους χώρισαν, όταν ο πρώτος αποφάσισε  συνεργασία με την παράταξη του Θ. Μπέγκα.

Οι παρατάξεις
Θέσεις εκ διαμέτρου αντίθετες,  για το συμβάν πήραν οι παρατάξεις της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» και της «Ενότητας Πολιτών- Νέα Γιάννενα- Κοινωνία Πολιτών».
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία, μεταξύ άλλων, αφού καταδικάζει τον ξυλοδαρμό, τονίζει  ότι με την πράξη του αυτή «εισάγει νέα ήθη και πρακτικές που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές τύπου φαρ- ουέστ κάτι που η Γιαννιώτικη κοινωνία, πρώτη φορά βιώνει και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί».
Η παράταξη του νεοκλεγέντος Δημάρχου Θ. Μπέγκα, παρέχει πλήρη πολιτική κάλυψη στο δημοτικό της σύμβουλο Π. Κολόκα, κάνοντας λόγο για «απρόκλητη επίθεση» που δέχθηκε από τον Κ. Τσάγκα (χωρίς να τον κατονομάζει). «Οι λεκτικές επιθέσεις, οι ύβρεις και οι ακρότητες στις οποίες επιδίδονταν τόσο καιρό από τα τηλεπαράθυρα ο συγκεκριμένος, μεταφέρθηκαν – δυστυχώς- στους δρόμους της πόλης», σημειώνει η παράταξη, η οποία αφού προσθέτει ότι για την ποινική διάσταση του περιστατικού επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη, εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», για άσχετο θέμα με το συγκεκριμένο επεισόδιο.