AΘΛHTIKA

on .

AΘΛHTIKA

ΑΛΛΑΓΗ «ΣΕΛΙΔΑΣ» ΣΤΗΝ ΕΠΣΗΠ

Μετά από 22 χρόνια ο Βασίλης Μάντζιος παρέδωσε την «σκυτάλη»

της προεδρίας στον Κώστα Βρακά

• Ιστορικές θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν οι προχθεσινές εκλογές της ΕΠΣΗΠ, αφού μετά από 22 χρόνια «κυριαρχίας» του Βασίλη Μάντζιου, νέος πρόεδρος αναδείχθηκε πανηγυρικά ο Κώστας Βρακάς (φωτό).
Μετά από μια έντονη προεκλογική περίοδο, με αρκετές αντεγκλήσεις και εντάσεις, την Κυριακή στο ξενοδοχείο «Du Lac» οι τρεις υποψήφιοι Μάντζιος - Βρακάς - Φίλος ετέθησαν προ των ψηφοφόρων τοπικών σωματείων και το τελικό αποτέλεσμα, αν μη τι άλλο, προκάλεσε έκπληξη.
Ο «καταποντισμός» του, απερχόμενου πλέον, προέδρου Βασίλη Μάντζιου ήταν... εξωπραγματικός αφού συγκέντρωσε μόλις 20 ψήφους. Αντίθετα ο Κώστας Βρακάς έκανε κυριολεκτικά «πάρτυ» μετρώντας 49 ψήφους, τρεις περισσότερους απ’ τους υποψήφιους της παράταξής του Λάζαρο Κιτσάκη και Νίκο Μπαράτσα. Τέταρτος εξελέγη ο Βασίλης Ευθυμίου με 45 ψήφους και πέμπτος ο Παναγιώτης Γκόλιας με 43. Ο Κων/νος Λιανός συγκέντρωσε 38, έναν περισσότερο απ’ τους Στέφανο Μιχάλη και Παναγιώτη Δαβή. Στην ένατη θέση βγήκε ο Κώστας Αυδής με 36 ωήφους, δέκατος ο Αριστείδης Παππάς με 35 και τη «νικήτρια» ενδεκάδα συμπλήρωσε ο Ηλίας Φίλος με 34 ψήφους.
Συνολικά δηλαδή οι δέκα απ’ τους έντεκα επιλαχόντες ανήκουν στην παράταξη Βρακά, κάτι που καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό μια συσσωρευμένη δυσαρέσκεια των σωματείων για κάποιες επιλογές του Βασίλη Μάντζιου.
Για τα... στατιστικά να σημειώσουμε ότι ψήφισαν 87 ομάδες κι όχι 88, αφού η Περίβλεπτος δεν είχε καταθέσει έγκαιρα το πληρεξούσιο στα γραφεία της ΕΠΣΗΠ.
Μετρήθηκαν 86 έγκυρα κι ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.
Συγχαρητήριες επιστολές στο νέο πρόεδρο της ΕΠΣΗΠ έστειλαν αρκετά σωματεία, καθώς και ο αντίπαλός του Ηλίας Φίλος.

Κ. ΒΡΑΚΑΣ: Δεν περίμενα τέτοια διαφορά
Ο Κώστας Βρακάς μετά την εκλογή του προέβη στις παρακάτω δηλώσεις: «Συγχαρητήρια σ’ όλους τους συνεργάτες μου. Δουλέψαμε μαζί για έναν κοινό στόχο. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο για το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπου υπάρχουν πολλά προβλήματα και πρέπει να τα λύσουμε. Ευχαριστώ τα σωματεία που μας στήριξαν με την ψήφο τους, αισθάνομαι μεγάλη υποχρέωση και θέλω να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους. Είχαμε μηνύματα ότι ήρθε επιτέλους η ώρα της «αλλαγής» στην ΕΠΣΗΠ, αλλά για να’ μαι ειλικρινής δεν περίμενα τέτοια διαφορά. Στο νέο συμβούλιο υπάρχουν νέοι άνθρωποι με όρεξη να προσφέρουν. Έχουμε αρκετά πράγματα στο μυαλό μας και σταδιακά θα τα κάνουμε πράξη. Δεν θέλω να λέω πολλά λόγια, θα «μιλήσουν» τα έργα μας...».

Η σύνθεση του Δ.Σ.
• Χθες βράδυ συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. που έχει πλέον την εξής σύνθεση: Πρόεδρος: Κ. Βρακάς, Α’ Αντιπρόεδρος: Β. Ευθυμίου, Β’ Αντιπρόεδρος Ν. Μπαράτσας. Γεν. Γραμματέας: Λ. Κιτσάκης. Αν. Γεν. Γραμματέας: Μ. Στέφανος. Ταμίας: Κ. Αυδής. Αν. Ταμίας: Κ. Λιανός.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ(;) ΜΕ ΒΙΛΑ - ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Ο ΜΑΝΙΑΣ

Στις 30 Ιουνίου η πρώτη συγκέντρωση

• Προς την «έξοδο» βαδίζει σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο Αλβανός μεσοεπιθετικός Εμιλιάνο Βίλα, ο οποίος φαίνεται να μην «χωράει» στα πλάνα του Γιάννη Πετράκη για τη νέα περίοδο.
Μετά από τρία χρόνια παρουσίας στους «κυανόλευκους» ο Βίλα, παρ’ ότι τον Ιανουάριο ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2017 είναι πολύ ιθανό ν’ αλλάξει «στέγη» με συμβιβαστική λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Ο Πετράκης επιθυμεί την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή στον χώρο του κέντρου με πιο «ποιοτικά» χαρακτηριστικά και σε συνδυασμό με την «πολυκοσμία» που υπάρχει (Τσάβεζ, Ακόστα, Κοροβέσης, Κρητικός), ο Βίλα θεωρείται «περιττός» με τα τωρινά δεδομένα. Πάντως η περίπτωσή του θα ξεκαθαρίσει τις προσεχείς ημέρες.
Στο θέμα του «στράικερ», μετά τους Πετρόπουλο και Διαμαντάκο, από χθες στη μεταγραφική «λίστα» των Γιαννιωτών προστέθηκε και ο πρώην φορ του Άρη Μιχάλης Μανιάς. Το θετικό είναι ότι διανύει το 24ο έτος της ηλικίας του και αν αποκτηθεί δεν θα λογισθεί σαν μια απ’ τις τρεις προσθήκες που δικαιούται να κάνει ο ΠΑΣ για παίκτες άνω των 24 χρονών. Ο Μανιάς τη φετινή σεζόν σκόραρε 7 φορές σε 30 συμμετοχές με τον Άρη ενώ την περίοδο 2012-13 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Football League με τα «χρώματα» του Απόλλων Σμύρνης (18 γκολ σε 39 ματς). Επίσης «δυνατά» παίζει το όνομα του Αργεντινού επιθετικού Χαβιέρ Τολέδο, αφού σε δημοσίευμα στο sport24.gr επιβεβαιώνεται απ’ το περιβάλλον του παίκτη ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με Ελληνικό σύλλογο.

Το πρόγραμμα της προετοιμασίας
Ανακοινώθηκε χθες απ’ την ΠΑΕ το επίσημο πρόγραμμα της καλοκαιρινής προετοιμασίας της ομάδας. Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στις 30 Ιουνίου και στις 9 Ιουλίου η αποστολή θ’ αναχωρήσει για το Καρπενήσι όπου θα παραμείνει μέχρι τις 24 του ίδιου μήνα, στα πλαίσια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Έχουν κλειστεί ήδη φιλικά με τους Λεβαδειακό (ανοιχτή ημερομηνία), Πλατανιά (19 Ιουλίου) και Πανιώνιο (22 Ιουλίου). Επίσης θα πραγματοποιηθούν τα «καθιερωμένα» παιχνίδια με τον Παναιτωλικό. Το πρώτο στις 2 Αυγούστου στα Γιάννινα και το δεύτερο στις 9 του ίδιου μήνα στο Αγρίνιο.