Αθωώθηκε ο πρ. νομάρχης Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακας

on .

Για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας

Αθωώθηκε ο πρ. νομάρχης Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακας

• Αθώος για τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος  που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, κρίθηκε χθες ο πρώην Νομάρχης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας από το Εφετείο Κέρκυρας.
Επρόκειτο για την καταγγελία του πρώην αντινομάρχη και προέδρου της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Θωμά Δήμα, ο οποίος είχε δώσει στη δημοσιότητα DVD, στο οποίο εμφανίζονταν ο πρώην Νομάρχης να δέχεται μια εφημερίδα, στην οποία ο κ. Δήμας είχε ισχυριστεί πως βρισκόταν 10.000 ευρώ για να προχωρήσει μια υπόθεση επιχειρηματία της περιοχής.
Το Εφετείο της Κέρκυρας έκρινε ότι δεν υπάρχει χρηματισμός, καθώς δε δέχθηκε ως αποδεικτικό μέσο το DVD. Από τη στιγμή που η κατηγορία εξέπεσε, αθώος κρίθηκε και ο κ. Δήμας που είχε καταδικαστεί για ενεργητική δωροδοκία, ωστόσο ενδεχομένως να υπάρξει συνέχεια στην υπόθεση, καθώς ο Β. Γιόγιακας έχει μηνύσει  τον κ. Δήμα για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης. Συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην Νομάρχη ήταν ο Αντώνης Φούσας και ο Θωμάς Οικονόμου, οι οποίοι σε κοινή τους δήλωση, τονίζουν ότι «όσοι λασπολόγησαν, με παντελώς αβάσιμες καταγγελίες, εναντίον του και όσοι άκριτα τις υιοθέτησαν θα πρέπει τώρα να λογοδοτήσουν στη συνείδησή τους και στο λαό της Θεσπρωτίας».