Παρά το προβλήματα γερά τα θεμέλια του Πανεπ. Ιωαννίνων

on .

Παρά το προβλήματα γερά τα θεμέλια του Πανεπ. Ιωαννίνων

Συγκινητική η πανηγυρική εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του…

• «Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σχεδιάζει το μέλλον του πάνω σε γερά θεμέλια». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρύτανης του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Ηπείρου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, κατά την πανηγυρική και ταυτόχρονα συγκινητική εκδήλωση της Παρασκευής, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή του. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες της, αφού προσωπικό και προϋπολογισμοί έχουν υποστεί σημαντικό «κούρεμα», κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Εμπόδια για Πολυτεχνείο
Όπως τόνισε ο Πρύτανης, ο σημαντικότερος στόχος για το επόμενο διάστημα είναι η λειτουργία της Πολυτεχνικής Σχολής, ένα ζήτημα εξάλλου που έχουν πάρει ιδιαίτερα ζεστά όχι μόνο το ίδιο το Ίδρυμα, αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία, παρά τα όποια εμπόδια ορθώνονται και γι’ αυτό το θέμα. Ο κ. Αλμπάνης στην ομιλία του δεν παρέλειψε να κάνει ειδική μνεία, αλλά και να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, από τους πρωτεργάτες, τις διοικήσεις, τους διδάσκοντες και τους εργαζόμενους, τονίζοντας πόσο άρρηκτα συνδεδεμένο είναι το Εκπαιδευτικό ίδρυμα με την πόλη των Ιωαννίνων και την ανάπτυξή της.  

Άλλοι ομιλητές
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι τοποθετήσεις των άλλων ομιλητών, που ξεδίπλωσαν με μαεστρία την πορεία του Πανεπιστημίου μέσα στο χρόνο.
Η ομιλία του ομότιμου Καθηγητή Φιλολογίας του Πανεπ. Ιωαννίνων Θεοφ. Κακριδή είχε θέμα: «1964-1974: Η πρώτη δεκαετία», ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Παναγιώτης Ν. Σουκάκος μίλησε για την «Συμβολή των Περιφερειακών Ιατρικών Σχολών στην Εκπαίδευση, Έρευνα και Ιατρική Φροντίδα. Το παράδειγμα των Ιωαννίνων» και η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Μαργαρίτα Τζαφλίδου αναφέρθηκε στην «προσφορά της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στον τομέα της υγείας».