Άλλα 203 κιλά χασίς εντοπίστηκαν σε «καβάτζα» στην Θεσπρωτία!

on .

Άλλα 203 κιλά χασίς εντοπίστηκαν σε «καβάτζα» στην Θεσπρωτία!

Έκλεψαν 70 κιλά τσιπούρες στην Άρτα

• Μια ακόμη μεγάλη ποσότητα χασίς έπεσε στα χέρια των Αστυνομικών στην περιοχή «Λωρίδα» Θεσπρωτίας, χωρίς αυτή τη φορά να συλληφθούν οι διακινητές της. Άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας εντόπισαν επιμελώς κρυμμένους σε θάμνους (καβάτζα), πέντε ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν κάνναβη βάρους 203 κιλών και 762 γραμμάριων.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες.

Στα Γιάννενα
Συλλήψεις για μικροποσότητες είχαμε όμως στα Γιάννενα τα τελευταία 24ωρα και μάλιστα και στις δυο περιπτώσεις επρόκειτο για ημεδαπούς. Πιο συγκεκριμένα μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σ’ έναν  41χρονο κατελήφθη να κατέχει  μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους 35,9 γραμμαρίων.
Στην άλλη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων  σ’ έναν 27χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του  δύο συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους 23,9 γραμμαρίων.

Και στην Κέρκυρα
Στο μεταξύ οργανωμένο κύκλωμα που διακινούσε συστηματικά «σκληρά» ναρκωτικά, εξαρθρώθηκε στην Κέρκυρα, με αρχηγό έναν 51χρονο κρατούμενο των φυλακών του νησιού.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 51χρονος συγκρότησε και καθοδήγησε τη δράση δύο δομημένων ξεχωριστών εγκληματικών ομάδων, στην επιμέρους διακίνηση κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης στο νησί.
O κεντρικός πυρήνας των οργανώσεων αποτελείται ακόμη από τέσσερα ηγετικά στελέχη (δύο σε κάθε οργάνωση) – τρεις Έλληνες και μία αλλοδαπή Γεωργιανής καταγωγής - καθώς και εννέα ακόμα βασικά εκτελεστικά μέλη (6 Έλληνες και 3 υπηκόους Αλβανίας)
Κατά την διάρκεια εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν, πέντε κεντρικά στελέχη των οργανώσεων, μεταξύ των οποίων τα δύο αρχηγικά μέλη τους.
Τα συνολικά κέρδη, μέσα σε ένα μήνα, της εγκληματικής δράσης του κυκλώματος, αγγίζουν τις 225.000 ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι το ίδιο διάστημα διακινήθηκαν περισσότερα από 2,5 κιλά ηρωίνης και 20 κιλά κάνναβης.

Έκλεψαν 70 κιλά τσιπούρες!
Εβδομήντα κιλά τσιπούρες (!) έγιναν στόχος τριών ανδρών και δύο γυναικών από το Μεσολόγγι, οι οποίοι τις έκλεψαν από ιχθυοτροφείο στη Βίγλα της Άρτας.
Τα ξημερώματα της Παρασκευής οι πέντε συλληφθέντες πήγαν από το Μεσολόγγι όπου διαμένουν, με το αυτοκίνητό τους, στη Βίγλα Άρτας και άρπαξαν από το ιχθυοτροφείο 65χρονου τα ψάρια, τα οποία φόρτωσαν σε συρόμενο τρέιλερ του αυτοκινήτου και εξαφανίστηκαν.
Αστυνομικοί, που ενημερώθηκαν για την κλοπή, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες στις εργατικές κατοικίες Άρτας, ενώ τα ψάρια, η αξία των οποίων ανέρχεται σε περίπου 800 ευρώ, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.
Επίσης, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο των δραστών, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στη διάπραξη και άλλων αξιόποινων πράξεων.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών της πόλης.