Αλβανός μετέφερε παράνομα ομοεθνή του

on .

Αλβανός μετέφερε  παράνομα ομοεθνή του

• Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα ένας 46χρονος Αλβανός,  για διευκόλυνση εισόδου στο εσωτερικό της χώρας ενός ομοεθνούς του λαθρομετανάστη και για πλαστογραφία. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο  με οδηγό τον 46χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά, έναντι χρηματικής αμοιβής, ενός 24χρονου ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν δικαιολογητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στην Χώρα. Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκε ένα διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου, καθώς και μία παραποιημένη ελληνική άδεια διαμονής ενώ σε βάρος του 24χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen. To I.X.E. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 46χρονου, τα πλαστά έγγραφα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ κατασχέθηκαν.

Στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας

Συνελήφθησαν διακινητές  και παράνομοι μετανάστες


• Δύο διακινητές και ένας παράνομος μετανάστης συνελήφθησαν χθες το πρωί  στη πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας,  από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής. Ειδικότερα, κατόπιν διενεργούμενου ελέγχου σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 44χρονο αλλοδαπό οδηγό και συνοδηγό 24χρονο αλλοδαπό, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν έναν 20χρονο, για τον οποίο ο οδηγός του οχήματος επέδειξε πλαστή ταυτότητα, με σκοπό να τον μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το  όχημα.
• Επίσης, άλλοι πέντε παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν χθες το πρωί στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, ύστερα από έλεγχο που τους διενεργήθηκε  διαπιστώθηκε ότι  δεν κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Συλλήψεις δυο ημεδαπών για καταδικαστικές αποφάσεις

• Συνελήφθη στα Γιάννενα ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης 12 μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τύπου και Επιταγών.
• Σε άλλη περίπτωση συνελήφθη ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Στρατοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης 4 μηνών, για ανυποταξία σε ειρηνική περίοδο.

«Λουκέτο» στο Αστυνομικό Τμήμα Καναλακίου Πρέβεζας

• Σε μείζον πρόβλημα έχει εξελιχθεί η έλλειψη αστυνομικών στην περιοχή της Πρέβεζας, θέτοντας παράλληλα σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Όπως αναφέρει το crimesonair.blogspot.com, στις περισσότερες περιπτώσεις όπως στο Καναλάκι, το Λούρο και το Θεσπρωτικό υπάρχει μόνο ένας αστυνομικός ανά βάρδια, ο οποίος θα πρέπει να επιτηρεί την περιοχή και εφόσον προκύψει περιστατικό να κλειδώσει το τμήμα και να μεταβεί στον τόπο του συμβάντος χωρίς μάλιστα να έχει την κάλυψη ενός δεύτερου αστυνομικού. Το γεγονός το επιβεβαιώνει και η ανάρτηση ταμπέλας που έχει τοποθετηθεί στο... κλειδωμένο Αστυνομικό Τμήμα του Καναλακίου και ενημερώνει τους πολίτες πως σε περιπτώσεις ανάγκης πρέπει να καλούν το «100» της Πρέβεζας.