Πολύ καλές οι επιδόσεις των δυο Νοσοκομείων μας!

on .

Εύσημα από το Υπουργείο Υγείας

Πολύ καλές οι επιδόσεις των δυο Νοσοκομείων μας!

Από παντού έρχονται ασθενείς στα Γιάννενα…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒIΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

• Τα δυο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, όχι μόνο… πέρασαν την τάξη, αλλά απέσπασαν και πάλι τα εύσημα από το Υπουργείο Υγείας κατά την αξιολόγηση που περνούν όλα τα Νοσηλευτικά Ι­δρύ­ματα της χώρας.
Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, τις ελλείψεις και τους κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς, κατάφεραν να τα βγάλουν  πέρα  και  να παρέχουν υψηλές υπηρεσίες στους ασθενείς. Ας σημειωθεί ότι στους δείκτες αποδοτικότητας λαμβάνονται υπόψη και λειτουργικά, αλλά και οικονομικά στοιχεία.

Το Πανεπ. Νοσοκομείο…
«Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς  για όλη την Ήπειρο, τη Λευκάδα και την Κέρκυρα που τις θεωρούμε όμορες περιοχές, αλλά και για τη Δυτική Ελλάδα και τη Δυτική Μακεδονία. Στο σύνολο των περιστατικών που αντιμετώπισε το νοσοκομείο το 2013, το 40% είναι διακομιδές. Η μεταφορά κονδυλίων θα δώσει μια ανάσα στο νοσοκομείο μας», τόνισε ο Διοικητής του κ. Φώτης Βάββας, επιστρέφοντας από την συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Να δώσουν κονδύλια…
Αν και το Υπουργείο Υγείας έχει κατά καιρούς δεσμευτεί για μεταφορά κονδυλίων προς τα νοσοκομεία που δέχονται ασθενείς από άλλες περιοχές, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη γεγονός που προκαλεί πίεση πρωτίστως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και δευτερευόντως στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Είναι χαρακτηριστικό πως 4 στους 10 ασθενείς που φτάνουν για νοσηλεία και ιατρικές πράξεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, είναι εκτός του Νομού Ιωαννίνων.
Στις δηλώσεις του ο κ. Βάββας σημείωσε πως πρόκειται για θετικό αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού πρωτίστως και όλων των άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών, της διοικητικής και της οικονομικής, που πραγματικά υπερβάλλουν εαυτούς, χωρίς κάποιες φορές να πληρώνεται αυτός ο κόπος και η αυταπάρνηση με την οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες.

Και το «Χατζηκώστα»
Παράλληλα, εντυπωσιακή ανοδική πορεία συνεχίζει να έχει και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», με τον Διοικητή του Λάμπρο Γεωργόπουλο και τις υπηρεσίες του να τα καταφέρνουν περίφημα, αφού το Ίδρυμα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 10 καλύτερα νοσοκομεία της χώρας, με δυναμικότητά 250 έως 400 κλινών.