Να επισκευαστούν τώρα όλες οι παιδικές χαρές!

on .

Νέο κατεπείγον έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών

Να επισκευαστούν τώρα όλες οι παιδικές χαρές!

Διορία στους Δήμους έως 30 Ιουνίου

• Με νέο κατεπείγον έγγραφό του επανέρχεται ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, καλώντας τους Δήμους όλης της χώρας να προβούν έως 30 Ιουνίου, σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές και τους παιδότοπους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών.
Το τραγικό περιστατικό στο λούνα παρκ της Αργυρούπολης στην Αθήνα, όπου έχασε τη ζωή του ένα μικρό παιδί, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, αντίθετα κρούει το καμπανάκι του κινδύνου, με δεδομένο ότι πολλές παιδικές χαρές όχι μόνο δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

Έλεγχοι και στο Δήμο Ιωαννιτών
Σοβαρά θα πρέπει να λάβει το εν λόγω έγγραφο και ο Δήμος Ιωαννιτών και να προχωρήσει αμέσως σε έναν λεπτομερή έλεγχο όλων των παιδικών χαρών, όχι μόνο μέσα στην πόλη, αλλά και στα Δημοτικά Διαμερίσματα, προκειμένου να διορθώσει επικίνδυνες παγίδες που μπορεί να κρύβουν κάποια παιχνίδια. Εξάλλου όσο οδεύουμε προς το καλοκαίρι αυτοί οι χώροι θα γεμίζουν όλο και πιο πολύ από παιδιά και καλό θα ήταν να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους από πριν.

Ειδικό σήμα
Στο κατεπείγον έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τους Δήμους της χώρας, ο υπουργός προτάσσει την πραγματοποίηση δαπανών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στις παιδικές χαρές, προκειμένου να προσαρμοσθούν στις προδιαγραφές που έχουν οριστεί και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα πιστοποίησης.
Σύμφωνα με το Νόμο ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων Δημοτικών Αρχών, τα Δημοτικά Συμβούλια αποφασίζουν μόνο για θέματα που αφορούν έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.  Με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, ο κ. Μιχελάκης κρίνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερτερεί το δημόσιο συμφέρον και γι’ αυτό επιτρέπει τις δαπάνες προκειμένου να γίνουν οι επισκευές που απαιτούνται στις παιδικές χαρές και τους παιδότοπους έως τις 30 Ιουνίου.
Σημειώνεται ότι με έγγραφο που είχε αποστείλει ο υπουργός την 1η Μαΐου, ζητούσε την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.