Μένει τελικά ο Φ. Κουβέλης στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ;

on .

Διαφωνούν με την παραίτηση Εκτ. Επιτροπή – Κοιν. Ομάδα

Μένει τελικά ο Φ. Κουβέλης

στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ;

• Τη διαφωνία τους με την υποβολή της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη εξέφρασαν χθες τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς. Επίσης έγινε μια ευρύτερη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το επόμενο Σάββατο.
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά έχει ως εξής: «Συνεδρίασαν σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς και η Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, προκειμένου να αποτιμήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν τα αίτια της εκλογικής ήττας και διατυπώθηκαν θέσεις για το μέλλον του κόμματος, οι οποίες θα συζητηθούν αναλυτικά στην Κεντρική Επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο. Σχετικά με την υποβολή παραίτησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλη, υπογραμμίσθηκε ότι αυτή δεν βρίσκει σύμφωνη την Εκτελεστική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ».  
Κατά την κοινή συνεδρίαση των δύο κομματικών Οργάνων συζητήθηκαν οι αιτίες της εκλογικής ήττας καθώς και οι συγκεκριμένες θέσεις για το μέλλον.