«Αυλαία» για δύο προγράμματα Ελληνικής γλώσσας του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.

on .

Τα παρακολούθησαν 70 ξένοι φοιτητές

«Αυλαία» για δύο προγράμματα

Ελληνικής γλώσσας του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.

 

• Ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο οκτάμηνος χειμερινός κύκλος μαθημάτων ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς σπουδαστές που έγιναν μέσα στο ακαδημαϊκό έτος το οποίο τελειώνει.
Τα δύο προγράμματα του Κέντρου, τα οποία υλοποιήθηκαν μέσα στο χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριος του 2013 έως και τον Μάιο  ήταν ένα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), με συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου τον κ. Ανδρέα Βλαχόπουλο, επίκ. Καθηγητή Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας, το οποίο παρακολούθησαν 43 σπουδαστές από 24 χώρες και το άλλο ήταν το πάγιο αυτοχρηματοδοτούμενο χειμερινό πρόγραμμα του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ..
Εδώ συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ήταν η κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη, επίκ. Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών και το παρακολούθησαν 27 σπουδαστές (φοιτητές Erasmus και ελεύθεροι σπουδαστές με δίδακτρα).

Τελετή λήξης
Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης των μαθημάτων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη εκδήλωση στο εστιατόριο «Φηγός» στην Πανεπιστημιούπολη, στην οποία, παρουσία του Πρύτανη Τριαντάφυλλου Αλμπάνη, του Αντιπρύτανη και Προέδρου του Κέντρου Γεώργιου Καψάλη, μελών του Δ.Σ. του Κέντρου, μελών του Συμβούλιου Διοίκησης του Πανεπιστημίου, των Συντονιστών Εκπαιδευτικό Έργου των χειμερινών προγραμμάτων, του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του Κέντρου, απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης των μαθημάτων και δόθηκαν στους σπουδαστές αναμνηστικά δώρα.
Στoν χαιρετισμό που απηύθυνε ο Γ. Καψάλης, αναφέρθηκε τόσο στο περιεχόμενο των δύο Προγραμμάτων που ολοκληρώθηκαν όσο και σε γενικότερες πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την καλύτερη λειτουργία του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ., όπως η επιμόρφωση των διδασκόντων, η συμμετοχή του Κέντρου σε συνέδρια στο εξωτερικό, ενώ τόνισε ότι το Κέντρο προετοιμάζει την οργάνωση τριών θερινών προγραμμάτων που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Ιούλιο. Στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι ξένοι σπουδαστές οργάνωσαν και παρουσίασαν έκθεση με δικές τους φωτογραφίες από την πόλη των Ιωαννίνων.