Στόχος του ΤΕΕ να συμβάλει στην ανάπτυξη της Ηπείρου

on .

Όπως τόνισε χθες ο Χρ. Παπαβρανούσης

Στόχος του ΤΕΕ να συμβάλει στην ανάπτυξη της Ηπείρου

Συστάθηκε μετά έξι μήνες η νέα Διοικούσα Επιτροπή

• Ουσιαστικό ρόλο στο συντονισμό, την κινητοποίηση και την στήριξη του τεχνικού κόσμου της Ηπείρου, που λόγω της κρίσης διανύει μία πολύ δύσκολη περίοδο, με πολλά μέλη του να αγωνιούν ακόμα και για την επιβίωσή τους, καλείται να παίξει μέσα στην επόμενη τριετία η νέα Διοίκηση του ΤΕΕ Ηπείρου που συστάθηκε τελικά, αφού μεσολάβησε περίπου μισός χρόνος από τις εκλογές των μηχανικών.
Πρόεδρος στο Τεχνικό Επιμελητήριο παραμένει ο Χρίστος Παπαβρανούσης, ο οποίος σε συνέντευξη τύπου χθες (φωτό), σκιαγράφησε  τις  υποχρεώσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί το ΤΕΕ τιμώντας τον θεσμικό του ρόλο ως τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας και της κοινωνίας.

Ο ρόλος του ΤΕΕ
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «προσπάθειά του είναι να κινητοποιήσει το σύνολο του τεχνικού κόσμου, να επεξεργαστεί προτάσεις, να διατυπώσει την κριτική του και να συμβάλλει με κάθε μέσο στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την διατύπωση αναπτυξιακών πολιτικών, στον σχεδιασμό και προγραμματισμό της υλοποίησης των μικρών, μεγάλων και καινοτόμων δράσεων και έργων που απαιτεί η περιοχή μας για να βγει από την απομόνωση και την καθυστέρηση».
Ο κ. Παπαβρανούσης αναφέρθηκε και σε μία σειρά από άλλες ευθύνες που έχει το Τεχνικό Επιμελητήριο, κάνοντας λόγο για στήριξη όλων των διοικητικών επιπέδων, Πολιτείας, Αυτοδιοίκησης, Επιστημονικών και Κοινωνικών Φορέων, για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των μηχανικών στο ΤΕΕ με ουσιαστική συμμετοχή τους στην λειτουργία του, στηρίζοντας ταυτόχρονα την επαγγελματική, επιστημονική και ηθική υπόσταση των μηχανικών και ιδιαίτερα των νέων, με συνεχή προσπάθεια επιμόρφωσης και ενημέρωσης πάνω στις επιστημονικές εξελίξεις και για την κατοχύρωση του κύρους με την πιστοποίηση των δεξιοτήτων και γνώσεων των μηχανικών και του τεχνικού κόσμου.

Η νέα Διοικούσα Επιτροπή
Χρειάστηκε μακρά περίοδος διαπραγματεύσεων στους κόλπους του ΤΕΕ Ηπείρου ώσπου να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να καταλήξουν προχθές, έξι μήνες μετά τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, στην εκλογή νέας Διοικούσας Επιτροπής.
Τα καινούρια της μέλη εξέλεξε αντιπροσωπεία που προέκυψε από τις εκλογές του Νοεμβρίου, πρόεδρος της οποίας ήταν ο Σωτήρης Τριαντάφυλλος, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Σμύρης και γραμματέας ο Ιωάννης Καζάκος.
Το Προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής αποτελούν οι Χρίστος Παπαβρανούσης (Πρόεδρος – Αρχιτέκτων Μηχανικός), Αλέξανδρος Λάμπρου (Αντιπρόεδρος - Πολιτ. Μηχανικός) και Παύλος Βάγγης (Γραμματέας – Ηλεκτρ. Μηχανικός). Μέλη της εξελέγησαν από την αντιπροσωπεία του ΤΕΕ οι: Βασιλική Αμπελογιάννη (Ηλεκτρονικός Μηχανικός), Ευάγγελος Γράβος (Αρχιτέκτων Μηχανικός), Αλέξανδρος Λάμπρου (Πολιτικός Μηχανικός), Ιωάννης Λυκοτραφίτης (Πολιτικός Μηχανικός), Αναστάσιος Νάστος (Αρχιτέκτων Μηχανικός), Ιωάννης Τσίγκρος (Πολιτικός Μηχανικός) και Κωνσταντία Τσιότα (Μηχανολόγος Μηχανικός).