Η «καρδιά» της Ιατρικής Επιστήμης χτυπά από σήμερα στα Γιάννενα!

on .

Με δυο πανελλήνια συνέδρια…

Η «καρδιά» της Ιατρικής Επιστήμης χτυπά από σήμερα στα Γιάννενα!

Κορυφαίοι επιστήμονες ανάμεσα στους ομιλητές…

• Κορυφαίοι επιστήμονες της Ιατρικής Κοινότητας θα βρεθούν επί τριήμερο στα Γιάννενα για να συμμετάσχουν σε δυο μείζονος σημασίας πανελλήνια συνέδρια, που στόχο έχουν να δώσουν νέα δεδομένα στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης.
Το ένα, το οποίο διοργανώνεται από το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας, αφορά σύγχρονες παθήσεις καρδιάς και το δεύτερο την Πυρηνική Ιατρική! Και οι δυο εκδηλώσεις, που είναι ανοικτές για το κοινό, αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον όχι μόνο γιατρών και πανεπιστημιακών, αλλά και απλού κόσμου που θα σπεύσει να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην Ιατρική Επιστήμη.

Το Κολλέγιο Καρδιολογίας
Έτσι λοιπόν το 10ο ετήσιο Συνέδριο του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Epirus Palace» από σήμερα, Παρασκευή μέχρι μεθαύριο Κυριακή. Η τελετή έναρξης  του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ώρα 8 μ.μ.. Σ’ αυτήν θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, και ο πρ. δήμαρχος Ιωαννίνων Τάσος Παπασταύρος με θέμα «Απόστολος Αρσάκης: o ευεργέτης ιατρός». Επίσης, θα τιμηθούν μέλη της ΕΛΕΠΑΠ.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν σήμερα  9 π.μ. με εισηγήσεις πολύ γνωστών επιστημόνων, όπως των: Β. Μπιστόλα,  Κ. Λέτσα, Θ. Κωλέττη, Ν. Δαγρέ, Μ. Εφραιμίδη, Ε. Σημαντηράκη, Δ. Λευθεριώτη, Ε. Καρτσαγκούλη, Π. Φλεβάρη, Ι. Ρασσιά, Αθ. Μανώλης, Δ. Κρεμαστινό, Στεφ. Φούσα, Γ. Χαλικιά, Β. Βούδρη, Ι. Κακίση, Ι. Λεκάκη,  Δ. Αγγουρά, Γ. Φιλιππάτο, Δ. Νίκα, Ι. Παρίση  κ.α..
Όπως επισημαίνει ο κ. Ιωάννης Λεκάκης, Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπ. Αθηνών και Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, οι παρουσιάσεις θα γίνουν από ομιλητές που σε μεγάλο ποσοστό έχουν σημαντική συμβολή στη πρόοδο της Καρδιολογίας. Θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες συντονισμένες αντιπαραθέσεις που αφορούν, αφ' ενός μεν την φαρμακευτική ή την επεμβατική θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής, και αφετέρου τη θεραπεία του καρδιακού επανασυγχρονισμού στη καρδιακή ανεπάρκεια.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν αφορούν ακόμη τις αρρυθμίες, τον σακχαρώδη διαβήτη, την καρδιαγγειακή νόσο, τις μυοκαρδιοπάθειες, τις βαλβιδοπάθειες, την προληπτική καρδιολογία, τα προβλήματα και τις προοπτικές των νέων καρδιολόγων.

Η Πυρηνική Ιατρική
Στο μεταξύ, Πανελλήνιο Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στα Γιάννενα από σήμερα, Παρασκευή έως μεθαύριο, Κυριακή. Το συνέδριο, 12ο κατά σειρά, με θέμα «Η Πυρηνική Ιατρική στην Κλινική Πράξη», διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης και οι εργασίες του θα φιλοξενηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ο διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών στο Πανεπιστήμιο A & M Texas, της Αμερικής και Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Δημήτρης Νανόπουλος, (με καταγωγή από την Σέλτση της Βορείου Ηπείρου, παλαιότερα υποψήφιος για Νόμπελ)  θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου με θέμα: «Ηχώ από την Αρχή του Σύμπαντος». Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ώρα 6 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», (Πανεπιστημιούπολη) και είναι ανοικτή για το κοινό.
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητής Ανδρέας Φωτόπουλος.
* Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου http://www.nmi.gr/.