Και νέο ατύχημα με φορτίο που μετέφερε υγραέριο

on .

Συναγερμός και πάλι στην Πυροσβεστική

Και νέο ατύχημα με φορτίο που μετέφερε υγραέριο

• Επί ποδός και σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκε για μία ακόμη φορά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, όταν χθες ένα τροχαίο ατύχημα στην περιοχή μεταξύ Μπάφρας και Κατσικά, θα μπορούσε να γίνει εφιάλτης  αν το εύφλεκτο φορτίο του ενός από τα δύο εμπλεκόμενα οχήματα ενεργοποιούνταν!
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, φορτηγό με ρυμουλκούμενο βυτίο μεταφοράς υγραερίου συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο στην επαρχιακή οδό Κατσικά-Μπάφρας, εντός κατοικημένης περιοχής. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ωστόσο προέκυψε κίνδυνος για όλους όσοι βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, καθώς υπήρξε διαρροή υγραερίου.
Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και χάρη στις ενέργειες των πυροσβεστών κατάφεραν να ψύξουν το υγραέριο περιορίζοντας τη διαρροή, μέχρι να φτάσει στο σημείο άλλο βυτίο της εταιρείας και να γίνει με ασφάλεια η μετάγγιση του υγραερίου.
Σε συναγερμό για διαρροή υγραερίου από φορτηγό – βυτίο τέθηκε ξανά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, με τον κίνδυνο αυτή τη φορά να είναι ακόμη μεγαλύτερος σε σχέση με το περιστατικό κοντά στο Χάνι Τερόβου, καθώς το βυτίο ήταν πλήρες φορτίου.
Ο δρόμος παρέμεινε για αρκετή ώρα κλειστός σε ακτίνα 200 μέτρων για λόγους ασφαλείας.
Σε κάθε περίπτωση το ευτύχημα ήταν ότι δεν έγινε ανάφλεξη του υλικού αποφεύγοντας έτσι μία τραγωδία που θα μπορούσε να υπάρξει κάτω από άλλη τροπή του συμβάντος.
ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ