Εκστρατεία ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας

on .

Από την Ένωση Φίλων και Πασχόντων ΒΔ Ελλάδας

Εκστρατεία ενημέρωσης για

την σκλήρυνση κατά πλάκας

Μέγα πρόβλημα οι καθυστερήσεις στις επιτροπές

• Με κυρίαρχο το πρόβλημα αυτό των καθυστερήσεων στις επιτροπές καθώς συνεχίζει να μεσολαβεί πολύς χαμένος χρόνος  για να περάσει ο όγκος των  ασθενών νευρολογικών παθήσεων, οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ζουν τον προσωπικό τους Γολγοθά και ταυτόχρονα η καθημερινότητά τους γίνεται ακόμη πιο δύσκολη λόγω της προβληματικής προσβασιμότητας σε χώρους και γενικότερα στην κοινωνική ζωή.
Τα προβλήματά τους είναι γνωστά και αναδείχτηκαν εκ νέου χθες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, με το Σύλλογο ΒΔ Ελλάδας να ετοιμάζει εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την πάθηση και τους τρόπους θεραπείας της.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ναπολέων Μπίστας, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως η Παγκόσμια Ημέρα θεσπίστηκε το 2009 και έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και της Πολιτείας. «Θέλουμε να ενημερώσουμε για το πώς οι επιπτώσεις της πάθησης επηρεάζουν την ζωή των ατόμων», είπε ο κ. Μπίστας και υπογράμμισε πως η Ένωση Φίλων και Πασχόντων Με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ΒΔ Ελλάδας προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την Πολιτεία, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες.
Από την πλευρά του, το μέλος της Ένωσης Δημήτρης Μιχαηλίδης υπογράμμισε πως «ένα από τα κύρια προβλήματα είναι οι καθυστερήσεις στις επιτροπές. Υπολείπεται χρόνος για να περάσει ο όγκος των νευρολογικών παθήσεων». Ακόμη, έθιξε το θέμα της προβληματικής προσβασιμότητας σε χώρους και γενικότερα στην κοινωνική ζωή, για τους πάσχοντες.
Την Κυριακή, στις 11.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη ομιλία, στα γραφεία του Συλλόγου -Γ. Παπανδρέου 2-, ενώ όποιος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί γύρω από την πάθηση μπορεί να καλεί στο τηλ. 26510-93521.

***
• Η Ένωση Φίλων και Πασχόντων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Β.Δ. Ελλάδας, είναι ένα μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1997 από τους πάσχοντες με σκλήρυνση κατά πλάκας και τις οικογένειες τους, αποτελώντας αργότερα ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Εξυπηρετεί, στα πλαίσια του εθελοντισμού, πάσχοντες από όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα, μιας και οι περισσότεροι από αυτούς απευθύνονται για την παρακολούθησή τους στους ιατρούς της Νευρολογικής Κλινικής του Γ.Π.Ν. Ιωαννίνων.
ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ