Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων γιορτάζει τα 50 του χρόνια

on .

Με πανηγυρική εκδήλωση

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

γιορτάζει τα 50 του χρόνια

Πέντε δεκαετίες παραγωγής πλούσιου ακαδημαϊκού έργου

• Τα 50 του χρόνια συμπληρώνει φέτος το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, με διεθνείς ερευνητικές και ακαδημαϊκές διακρίσεις και επιτυχίες.
Το ανώτατο ίδρυμα της Ηπείρου αυτές τις τελευταίες πέντε δεκαετίες και μέχρι σήμερα συνδέθηκε άρρηκτα με την ιστορική διαδρομή των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής και συνέβαλλε τα μέγιστα στην πνευματική, εκπαιδευτική και στην  οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Σήμερα, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο, παρά τα προβλήματα, παραμένει σταθερά στην πρωτοπορία των ακαδημαϊκών σπουδών στη χώρα μας, φοιτούν περίπου 15.000 φοιτητές, ενώ κάθε χρόνο δέχεται σχεδόν 2.500 νέους σπουδαστές.

Πανηγυρική εκδήλωση
Η σημαντική αυτή επέτειος από την ίδρυση του Πανεπιστημίου μας θα γιορταστεί με μία πανηγυρική επίσημη εκδήλωση η οποία θα γίνει μεθαύριο, Παρασκευή, ώρα 7  το απόγευμα στην Αίθουσα Τελετών «Γ. Μυλωνάς».  
Θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος Παναγιώτης Σουκάκος, ο Πρόεδρος της Συνόδου Ελλήνων Πρυτάνεων Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ενώ θα μιλήσει ο ομότ. Καθηγητής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεοφάνης Κακριδής. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί γραμματόσημο που εκδόθηκε για την επέτειο των 50 χρόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα επιδοθούν τιμητικές πλακέτες στη Μητρόπολη και το Δήμο Ιωαννιτών και θα ακολουθήσει συναυλία με το Κουαρτέτο εγχόρδων της ορχήστρας δωματίου Contra Tempo.

…Και θεία Λειτουργία
Το πρωί της Παρασκευής (9 π.μ.) θα γίνει Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για τους ευεργέτες και διδασκάλους της πόλης και τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στο Ναό Αγίου Γεωργίου της Μονής Περιστεράς Δουρούτης.