Τσίλης – Τζιάλλας επιστρέφουν στους στίβους της Κωπηλασίας

on .

Με… εκκίνηση το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Τσίλης – Τζιάλλας επιστρέφουν στους στίβους της Κωπηλασίας

4 Στην Ελληνική αποστολή και οι Απ. Λαμπρίδης - Ελ. Διαμάντη

• Nέες λαμπρές σελίδες αναμένεται να προστεθούν φέτος στην ιστορία της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας, καθώς μία σειρά από σπουδαίους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, ετοιμάζονται να δώσουν καινούριες μάχες στους διεθνείς υγρούς στίβους, με πρώτο αυτόν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Η φετινή αγωνιστική σεζόν σηματοδοτείται από την επιστροφή στις διεθνείς κωπηλατικές διοργανώσεις των δύο τέταρτων Ολυμπιονικών  του  Λονδί-νου, του Γιάννη Τσίλη και του Γιώργου Τζιάλλα, οι οποίοι, μετά από έναν χρόνο εκούσιας αποχής από την Ελληνική Εθνική Ομάδα, θα κάνουν την πρώτη τους εκτός συνόρων εμφάνιση το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Πανευρωπαϊκό, που διεξάγεται στο Βελιγράδι της Σερβίας, με στόχο το βάθρο!
Οι δύο Γιαννιώτες Ολυμπιονίκες είναι σε εξαιρετική φόρμα και θα αγωνιστούν στην Τετράκωπο των Ανδρών, δηλαδή στην βάρκα με την οποία διακρίθηκαν το 2012 στο Λονδίνο. Μαζί τους θα είναι ο επίσης Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Γιάννης Χρήστου και ο Παγκ. Πρωταθλητής Διονύσης Αγγελόπουλος. Βασική φιλοδοξία του πληρώματος, που ξεκινάει μία μεγάλη πορεία σε παγκόσμιες διοργανώσεις της Κωπηλασίας, είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου.

«Ξεκινάμε δυναμικά…»
«Δουλέψαμε σκληρά κατά την χειμερινή περίοδο με την Εθνική Ομάδα και ευελπιστούμε ότι η προετοιμασία που έχουμε κάνει θα αποδώσει καρπούς στο Βελιγράδι», ανέφερε στον «Π.Λ.», λίγο πριν αναχωρήσει για την Σερβία ο Γιώργος Τζιάλλας.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Τσίλης συμπλήρωσε ότι «είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και, παρόλο που ο ανταγωνισμός στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα είναι μεγάλος, ευελπιστούμε σε μία διάκριση. Εκεί εξάλλου θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας με τον πιο έμπρακτο τρόπο».

Λαμπρίδης - Διαμάντη
Οι Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας δεν είναι όμως οι μοναδικοί Γιαννιώτες αθλητές που θα λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας. Με τα Ελληνικά χρώματα θα αγωνιστούν επίσης οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Αποστόλης Λαμπρίδης, που κι αυτός επιστρέφει φέτος στην Εθνική Ομάδα και Ελένη Διαμάντη, μια αθλήτρια με σταθερή παρουσία και επιτυχίες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική Κωπηλασία. Ο Λαμπρίδης θα αγωνιστεί στη Δίκωπο άνευ Ανδρών με τον Κων/νο Χρηστομάνο και η Διαμάντη στο Σκιφ Γυναικών. Και οι δύο έχουν βάσιμες ελπίδες για κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Βελιγράδι, αφού είναι απ’ τους κορυφαίους κωπηλάτες στην κατηγορία τους.

Ο Τόλης Παλαιοπάνος
Για την συμμετοχή των ελληνικών πληρωμάτων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μίλησε ο Γιαννιώτης ομοσπονδιακός προπονητής Τόλης Παλαιοπάνος, ο οποίος τόνισε πως «η ομάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση, χωρίς σημαντικούς τραυματισμούς και με ικανοποιητική προετοιμασία. Είναι θετικό ότι η συμμετοχή αθλητών και χωρών από όλη την Ευρώπη είναι μεγάλη και θα μας βοηθήσει να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει και των παγκοσμίων πρωταθλημάτων που έρχονται το επόμενο διάστημα. Είναι επίσης σημαντική η παρουσία των τριών παιδιών, των Τσίλη, Τζιάλλα και Χρήστου που επέστρεψαν στην ομάδα μετά την περσινή τους απουσία».

***
Η Ελληνική Εθνική Ομάδα θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με επτά πληρώματα και 13 αθλητές. Συνολικά στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν 36 χώρες με 659 αθλητές, οπότε ο ανταγωνισμός για τα ελληνικά πληρώματα θα είναι μεγάλος.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ