Συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών για το Ευρωκοινοβούλιο

on .

Με συνεχείς ανατροπές…

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των

σταυρών για το Ευρωκοινοβούλιο

Ποιοι έχουν πάρει το προβάδισμα

• Με συνεχείς ανατροπές συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Οι μεγάλες μάχες γίνονται στην «Ελιά» (ΠΑΣΟΚ κ.α.) και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ έδρες «παίζονται»  στα άλλα κόμματα  για το ποιοι θα εκλεγούν τελικά στο Ευρωκοινοβούλιο.
Μέχρι χθες βράδυ είχε γίνει ενσωμάτωση περίπου του 40% των εκλογικών τμημάτων. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα, προηγούνται:
Στο ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγει έξι οι: Μανώλης Γλέζος, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Κατρούγκαλος. Στην έκτη θέση ακολουθεί ο Κων. Χρυσόγονος έχοντας διαφορά περίπου 2.000 σταυρών από το νυν ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή.
Στη Νέα Δημοκρατία (εκλέγει 5) οι: Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ,  Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Στην έκτη θέση με διαφορά 8.000 περίπου σταυρών ακολουθεί η Νίκη Τζαβέλλα.
Στη «Χρυσή Αυγή» (εκλέγει 3) προηγούνται με διαφορά από τους επόμενους οι: Ελευθέριος Συναδινός, Λάμπρος Φουντούλης, Γεώργιος Επιτήδειος.
Από την «Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη» που εκλέγει  2: χθες αργά το βράδυ πέρασε μπροστά με διαφορά περίπου 100 σταυρών ο Παντελής Καψής και ακολουθεί η Εύα Καϊλή. Σε απόσταση 2.000 σταυρών είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Στο «Ποτάμι», που επίσης εκλέγει 2, πρώτος με μεγάλη διαφορά είναι ο Γεώργιος Γραμματικάκης και ακολουθεί ο Μιλτιάδης Κύρκος , έχοντας διαφορά περί των 700 σταυρών από τον Β. Δοσούλα που ακολουθεί.
Στο ΚΚΕ (εκλέγει επίσης 2) προηγούνται καθαρά οι Κων. Παπαδάκης- Σωτ. Ζαριανόπουλος.
Τέλος «σκληρή μάχη» σταυρό - σταυρό γίνεται στους ΑΝΕΛ, όπου τη μοναδική έδρα διεκδικούν ο Νότης Μαριάς και ο Γιώργος Ρωμανιάς, με τον πρώτο χθες βράδυ να περνά και πάλι μπροστά, έχοντας αποκτήσει μια διαφορά 500 σταυρών.