AΘΛHTIKA

on .

AΘΛHTIKA

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟΕΛ ΓΙΑ ΙΛΙΤΣ;

Επιβεβαιώνουν Ιταλικά ΜΜΕ ότι η Τζένοα εξετάζει τον Κοροβέση

• «Αυξάνονται και πληθύνονται» οι... μνηστήρες για ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, με τελευταίο «υποψήφιο» στη λίστα τον Σέρβο «στράικερ» Μπράνα Ίλιτς.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες απ’ το «νησί της Αφροδίτης», ο ΑΠΟΕΛ έχει βάλει για τα καλά στο στόχαστρό του τον πρώτο σκόρερ των «κυανόλευκων». Μάλιστα κατά το διάστημα παραμονής του στην Κύπρο, αφού ήταν κουμπάρος στον γάμο του Τσουκαλά, υπήρξε διερευνητική επαφή από ανθρώπους του συλλόγου.
Ο Ίλιτς δεν είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο μεταπήδησής του στην Κύπρο, όπου θα συναντήσει εκτός απροόπτου, τον πρώην συμπαίκτη του στα Γιάννινα Τόμας Ντε Βινσέντι.
Ο Αργεντίνος άσσος έχει εκφραστεί με πολύ κολακευτικά σχόλια για την αξία του Ίλιτς, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δυο τους είχαν συνθέσει ένα έξοχο δίδυμο στην επίθεση τη σεζόν 2012-13, οδηγώντας τον ΠΑΣ στην πέμπτη θέση της Super League.
Βέβαια ο Ίλιτς δεσμεύεται με σομβόλαιο με την ντόπια ομάδα, το οποίο λήγει το 2016.
Αυτό σημαίνει ότι ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να καταθέσει επίσημη πρόταση στη διοίκηση του ΠΑΣ και αν υπάρξει συμφωνία, τότε είναι πολύ πιθανό ο Ίλιτς να γίνει «κάτοικος» Μεγαλονήσου.
Στην υπόθεση του Κοροβέση η εφημερίδα Corriere Mercantile επιβεβαίωσε ότι ο τεχνικός διευθυντής της Τζένοα Στέφανο Καποζούκα εξετάζει με «θέρμη» την προοπτική απόκτησης του νεαρού παίκτη.
Σε μία τέτοια περίπτωση οι οικονομικές αξιώσεις του Γ. Χρηστοβασίλη θ’ αγγίξουν ένα ποσό της τάξης των 500.000 ευρώ, όσα ακριβώς είχε δαπανήσει πέρσι η Κάλιαρι για τον Μάριο Οικονόμου.
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι οι παίκτες του ΠΑΣ έχουν γίνει «μήλο της έριδος» γι’ αρκετές ομάδες και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο χειρισμός από πλευράς Χρηστοβασίλη, αν αναλογισθούμε την απαγόρευση μεταγραφών που υπάρχει για τους «κυανόλευκους» λόγω της στέρησης της αδειοδότησης.

Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών ΕΠΣ

Με πίστη για τη νίκη

η Ανατολή στο Φλαμούλι

• Το πλέον κρίσιμο παιχνίδι για τη διατήρηση των ελπίδων ανόδου στη Football League 2, δίνει σήμερα (5 μ.μ.) η Ανατολή με αντίπαλο το πρωτοπόρο Φλαμούλι εκτός έδρας.
Σίγουρα οι δυσκολίες του αγώνα είναι σημαντικές για το συγκρότημα του Νίκου Γκούρα, όμως υπάρχει αισιοδοξία και πίστη για την κατάκτηση των τριών βαθμών.
Οι δύο ομάδες είναι μέχρι στιγμής αήττητες σ’ αυτό το «μίνι» πρωτάθλημα μπαράζ, αλλά οι νίκες των Τρικαλινών επί Γαρδικίου και Σιναράδων τους έχουν δώσει καθοριστικό πλεονέκτημα για την πρωτιά στον 5ο όμιλο.
Στον αντίποδα η Ανατολή με τις τρεις ισοπαλίες, θα προσπαθήσει να κάνει το «μπαμ», παίρνοντας τη νίκη που θα την μετατρέψει σε φαβορί για την άνοδο.
Οι «Πόντιοι» θ’ αγωνιστούν χωρίς τους Τσαντή, Τσακανίκα, Ζήση και Οικονόμου όμως επιστρέφουν οι Μπούρμπος και Λώλος.
Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας) με βοηθούς τους Δουδούμη - Δόσκορη του ίδιου συνδέσμου και παρατηρητή τον Λιόλιο (Λάρισας).
Στο άλλο ματς της 4ης αγωνιστικής το Γαρδίκι υποδέχεται τους Σιναράδες, με διαιτητή τον Παναγιωτόπουλο (Αιτωλ/νίας).

Κολύμβηση

Τα πρώτα χρυσά του 2014

από τον Α.Ο. Πύρρο ΑμεΑ

 

• Δύο χρυσά μετάλλια κατέκτησε ο Α.Ο. Πύρρος ΑμεΑ Ιωαννίνων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα. Τα μετάλλια κατέκτησε ο Σταυρός Γκόνης στα 100 μ. Πρόσθιο και 400 μ. Ελεύθερο. Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης οι Βασίλης Ανυφαντής και Χρηστός Σκανδάλης, οι οποίοι δεν κατάφεραν να κατακτήσουν κάποιο μετάλλιο, έκαναν όμως  προσωπική επίδοση. Τα συγχαρητήρια δέχτηκαν από τους συναθλητές τους και από το Δ.Σ του συλλόγου.

kung-fu

Επιτυχίες Γιαννιωτών στο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

 

• Οκτώ αθλητές, μέλη της Ακαδημίας Κινέζικων Παραδοσιακών Τεχνών Ιωαννίνων με προπονητή τον κ. Στέφο Γεώργιο έλαβαν μέρος στο 15ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kung Fu οπου διεξήχθη πρόσφατα στο στάδιο Γ. Μυλωνάς στην Αθήνα, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 αθλητών από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Οι Γιαννιώτες αθλητές κατέκτησαν τρία ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια. Αναλυτικά οι επιτυχίες τους ήταν: 1) Μυλωνάς Γεώργιος Γ Παίδων ασημένιο μετάλλιο 2) Μυλωνάς Λάμπρος Γ Παίδων χάλκινο μετάλλιο 3) Τόλης Μάριος Β παίδων ασημένιο μετάλλιο 4) Ζώτος Αναστάσης Β Παίδων χάλκινο μετάλλιο 5) Τζομπανίδου Έρις Μαρίνα Β Κορασίδων ασημένιο μετάλλιο 6) Στέφου Σταματία Γ γυναικών χάλκινο μετάλλιο.