Σε διαρκή ετοιμότητα η Πυροσβεστική Ηπείρου

on .

Παρά τα μικροπροβλήματα που υπάρχουν…

Σε διαρκή ετοιμότητα η Πυροσβεστική Ηπείρου

• Σε διαρκή ετοιμότητα και χωρίς επανάπαυση, αντιθέτως σε συνεχή εκπαίδευση σε όλο το φάσμα επιχειρηματικής δράσης και δοκιμασίας βρίσκεται η Πυροσβεστική. Η ηγεσία της στην Ήπειρο δηλώνει πανέτοιμη για την αντιπυρική περίοδο, έστω κι αν ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού και υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα στα μέσα πυρόσβεσης. Η πυρόσβεση από αέρος πάντως φαίνεται ότι έχει εξασφαλιστεί και για αυτό το καλοκαίρι με δύο καναντερ πυροσβεστικά αεροσκάφη, έτοιμα όταν και αν παραστεί ανάγκη.
Ο Περιφερειακός Διοικητής Δημήτρης Κώνστας, με αφορμή την διεξαγωγή άσκησης ετοιμότητας με ονομασία «Διά πυρός 2014», δήλωσε πως όλα τα θέματα θα αντιμετωπιστούν άμεσα. Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασική έκταση του Δήμου Ιωαννιτών μεταξύ των Δημοτικών Κοινοτήτων Μαρμάρων και Σταυρακίου.
Στην άσκηση συμμετείχαν, πέραν των πυροσβεστικών δυνάμεων, η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Ηπείρου, η ΕΛ.ΑΣ., το Δασαρχείο Ιωαννίνων, το ΕΚΑΒ, η VIII Μεραρχία, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελοντικές ομάδες.

Σε επιχειρησιακή αφύπνιση…
Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης, όπως εξήγησε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Δυνάμεων Ηπείρου Δημήτριος  Κώνστας, ήταν η επιχειρησιακή αφύπνιση, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης, καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ