Ποια είναι η σύνθεση του νέου Δημοτ. Συμβουλίου Ιωαννίνων

on .

Μετά τα αποτελέσματα του β’ γύρου…

Ποια είναι η σύνθεση του νέου Δημοτ. Συμβουλίου Ιωαννίνων

28 έδρες ο Θ. Μπέγκας, 11 ο Ν. Γκόντας, 3 ο Λάζ. Νάτσης, 2 ο Α. Μπαρτζώκας και από μια Δημ. Τασιούλας και Στεφ. Σκοπούλης

• Οριστικοποιήθηκε, μετά και την διεξαγωγή του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών, η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, υπό την δημαρχία του Θωμά Μπέγκα.
Οι έδρες, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα κατανέμονται ως εξής: η πλειοψηφούσα παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών» εξασφάλισε 28 έδρες μαζί με τον δήμαρχο, η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του Ν. Γκόντα 11 έδρες, η παράταξη «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» του Λάζαρου Νάτση τρεις έδρες, η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα δυο έδρες και από μία η Λαϊκή Συσπείρωση του Δημ. Τασιούλα και η ΔΡΑΣΥ του Στεφ. Σκοπούλη.
Στην παράταξη Μπέγκα
Από 28 συνολικά άτομα, μαζί με τον δήμαρχο θα αποτελείται η νέα δημοτική ομάδα της πλειοψηφούσας παράταξης.
Από τους 27 οι 14 εκλέγονται για πρώτη φορά, ενώ παρατηρείται και ένας μεγάλος αριθμός γυναικών, αφού συνολικά εκλέγονται επτά. Η σύνθεση έχει ως εξής:
Από τα Γιάννενα: Νίκος Γκόλας, Θανάσης Μανταλόβας, Παντελής Κολόκας, Φίλιππος Τσουμάνης, Βούλα Τσίλη, Λευτέρης Δοβανάς, Θωμάς Γιωτίτσας, Βάσω Μέγα, Βασίλης Τσαμπαλάς, Γιάννης Λιόντος, Ελένη Βασιλείου, Γιώργος Παπαδιώτης, Μπάμπης Μπρέχας, Νίκος Σαρακατσάνος, Αλέκα Βακαλοπούλου, Ντίνα Μπακόλα, Γωγώ Γιώτη, Βασίλης Καλούδης, Χάρης Λιούρης.
Από τις Δημοτικές Ενότητες: Ηλίας Αρλέτος, Δημήτρης Κατηρτσίδης και Μάκης Χρυσοστόμου (Ανατολή), Δημήτρης Νάστος (Μπιζάνι), Γιώργος Βίνης και Ειρήνη Βαρτζιώτη (Παμβώτιδα), Κώστας Γκόγκος (Πέραμα), Κώστας Γκέκας  (Νησί).
Στην παράταξη Γκόντα
Η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο εξασφάλισε 11 έδρες. Εκτός από τον επικεφαλής της Ν. Γκόντα εκλέγονται και οι εξής:
Από τα Γιάννενα: Βασίλης Χήτος, Βασίλης Κοσμάς, Γρηγ. Γκίκας, Σπύρος Κωνσταντόπουλος.
Από τις Περιφερειακές Ενότητες: Στέφανος Μάντζιος, Βασίλειος Χριστοφορίδης (Ανατολή), Αχιλλέας Σίντος (Μπιζάνι), Βασίλης Βλέτσας και Γιώργος Λισγάρας (Παμβώτιδα), Λάμπρος Τζίμας (Πέραμα).
Στις άλλες παρατάξεις
Η παράταξη «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» εξασφάλισε τρεις έδρες. Εκτός από τον επικεφαλής της Λάζαρο Νάτση εκλέγονται και οι Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη.
Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» κατέλαβε δυο έδρες. Εκτός από τον επικεφαλής της Άρη Μπαρτζώκα εκλέγεται και ο Κων/νος Κυριαζής.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θα έχει μια έδρα με τον επικεφαλής της Δημ. Τασιόύλα.
Τέλος και η ΔΡΑΣΥ εξασφάλισε μια έδρα, την οποία καταλαμβάνει ο επικεφαλής της Στέφανος Σκοπούλη.