100.000 υποψήφιοι αύριο στη μάχη των Πανελλαδικών

on .

Ξεκινούν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

100.000 υποψήφιοι αύριο στη μάχη των Πανελλαδικών

Συμβουλές από τους Φροντιστές των Ιωαννίνων

• Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν αύριο Τετάρτη οι πανελλαδικές και οι περίπου 100.000 υποψήφιοι θα διαγωνιστούν επί ίσοις όροις, καθώς φέτος καταργήθηκε ο πρόσθετος αριθμός θέσεων για τις κατηγορίες ειδικών κριτηρίων, όπως τρίτεκνοι και πολύτεκνοι.
Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 8:30, ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 το πρωί.
Ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων το Υπ. Παιδείας επισημαίνει στους υποψηφίους τα εξής:
* να γνωρίζουν ακριβώς το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο εξετάζονται και να γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση, ώστε να είναι έγκαιρα παρόντες, για να μην χάσουν την εξέτασή τους.
* να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου που έχουν πάρει από τα Λύκειά τους.
* κατά την ώρα εξέτασης να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για να μην διαταράσσεται η εξεταστική διαδικασία.

Για τα μηχανογραφικά…
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο το μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Φέτος εντάσσεται στο μηχανογραφικό και το νέο τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΓΕΛ & ΕΠΑΛ-Β’ ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΕΠΑΛ-Α’.
Μετά τις 15 Ιουνίου και κατόπιν νέας ενημέρωσης, όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Ειδικές περιπτώσεις - μετεγγραφές
Μετά τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις καταργούνται οι επιπλέον θέσεις εισαγωγής για τις ειδικές περιπτώσεις υποψηφίων. Οι υποψήφιοι που υπάγονται στις κατηγορίες των πολύτεκνων, των τρίτεκνων και των κοινωνικών κριτηρίων, δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια τώρα, αλλά μετά τις εξετάσεις και την έκδοση των αποτελεσμάτων με σχετική αίτησή τους προς το τμήμα υποδοχής θα είναι δικαιούχοι μεταφοράς της θέσης τους.

Οι Φροντιστές Ιωαννίνων
Συμβουλές προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων απευθύνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων, παράλληλα με ευχές για επιτυχίες στη δοκιμασία που έχουν μπροστά τους.
«Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι μια τεράστια εμπειρία στον ανταγωνιστικό στίβο της Παιδείας που θα σας οπλίσει με χρήσιμες εμπειρίες και η αφετηρία μιας καινούργιας διαδρομής για το άνοιγμα ενός νέου κόσμου αναζητήσεων και προοπτικών», τονίζει ο Σύλλογος Φροντιστών προς τους μαθητές, προσθέτοντας ότι  «με δεδομένο ότι η γνώση είναι η καλύτερη επένδυση, δώστε τον αγώνα σας χωρίς άγχος, οπλισμένοι με προσδοκίες και υπομονή. Αντλείστε δύναμη από τα δικά σας όνειρα και παλέψτε με ψυχραιμία για να συνεχίσετε το εκπαιδευτικό σας ταξίδι και να γνωρίσετε νέα μονοπάτια γνώσης».
Ο Σύλλογος συμβουλεύει τους υποψηφίους των Πανελλαδικών, να έχουν πίστη στις δυνάμεις τους και αφοσίωση στις αρχές τους, προκειμένου να δημιουργήσουν έναν δικαιότερο κόσμο και να θυμούνται παράλληλα πως το μέλλον τους δεν εξαρτάται μόνο από το αποτέλεσμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.