Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο για τα χειρόγραφα Μονής Σινά

on .

Από την Καθηγήτρια Claudia Rapp

Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο

για τα χειρόγραφα Μονής Σινά

• Διάλεξη με θέμα «The Sinai Palimpsests Project: New Discoveries in the Archaeology of the Page» θα δώσει η Καθηγήτρια του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βιέννης  και μέλος της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών, κ. Claudia Rapp, υπεύθυνη Διεθνούς Προγράμματος για τη μελέτη των παλιμψήστων χειρογράφων της Μονής της αγίας Αικατερίνης, Σινά, αύριο, Τετάρτη, ώρα 7:30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η κ. Rapp έρχεται στο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο των ανταλλαγών Erasmus+ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Την Καθηγήτρια θα καλωσορίσει ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, αναπλ. Καθηγητής Χρήστος Σταυράκος και θα την παρουσιάσει στο κοινό ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Κωνσταντινίδης.
Η διάλεξη είναι ανοικτή για το ευρύ κοινό.

Μεταπτυχιακό σεμινάριο
Μεθαύριο, Πέμπτη, ώρα 11 π.μ. η κ. Rapp, θα προσφέρει μεταπτυχιακό Σεμινάριο για τους φοιτητές των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας και Φιλολογίας στη Μονή Περιστεράς, και ώρα 11:00 π.μ. με θέμα «Brothers by Choice. Friends for Life: Adelphopoiesis and its Origins».