Ποιοί Δήμαρχοι εκλέγονται στην υπόλοιπη Ήπειρο

on .

Ποιοί Δήμαρχοι εκλέγονται στην υπόλοιπη Ήπειρο

• Με νέους Δημάρχους στο «τιμόνι» τους, σύμφωνα με τις επιταγές της κάλπης, θα πορευθούν την επόμενη πενταετία οι Δήμοι Άρτας, Ηγουμενίτσας, Ζηρού και Κεντρικών Τζουμέρκων! Στον αντίποδα βρίσκεται ο Δήμος Πρέβεζας όπου ανανεώνεται η θητεία του σημερινού Δημάρχου.
Στην Άρτα λοιπόν νέος Δήμαρχος αναδεικνύεται ο Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος κέρδισε την μάχη του δεύτερου γύρου, αφήνοντας πίσω του τον Παύλο Στασινό. Ο κ. Τσιρογιάννης είχε το προβάδισμα από την πρώτη Κυριακή και χθες επισφράγισε μια μεγάλη νίκη, συγκεντρώνοντας ποσοστό ψήφων που ξεπέρασε ελαφρά το 56%. Τον Σεπτέμβριο θα διαδεχθεί τον Γιάννη Παπαλέξη που έμεινε εκτός δεύτερου γύρου. Το ποσοστό του κ. Στασινού κυμαίνεται περίπου στο 43%.

Στην Ηγουμενίτσα
Νέο Δήμαρχο εξέλεξε χθες και η Ηγουμενίτσα. Πρόκειται για τον Γιάννη Λώλο, ο οποίος με καταμετρημένες τις ψήφους στο 100% των εκλογικών τμημάτων συγκεντρώνει το 57,07% των ψήφων, αφήνοντας πίσω του τον Θωμά Παππά με ποσοστό περίπου στο 42,93%.
Ο κ. Λώλος δεν θα αναλάβει για πρώτη φορά την Δημαρχία, καθώς είχε θητεύσει παλιότερα Δήμαρχος και στον Καποδιστριακό Δήμο Μαργαριτίου. Θα διαδεχθεί τον Γιώργο Κάτσινο, ο οποίος δεν έβαλε υποψηφιότητα σ’ αυτές τις εκλογές.

Στην Πρέβεζα
Την θητεία του σημερινού τους Δημάρχου Χρήστου Μπαΐλη ανανέωσαν χθες οι πολίτες της Πρέβεζας, δίνοντάς του μάλιστα ένα πολύ καλό ποσοστό. Με καταμετρημένες τις ψήφους στο 100% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Μπαΐλης, συγκεντρώνει ποσοστό 55,19%.
Πίσω του αφήνει τον Δημήτρη Παππά, ο οποίος συγκεντρώνει το 44,81% περίπου του συνόλου των ψήφων. Ο Χρήστος Μπαΐλης, όπως εξάλλου και ο Χρήστος Τσιρογιάννης της Άρτας προέρχονται από το χώρο της κεντροδεξιάς.

Ζηρός – Κεντρ. Τζουμέρκα
Ανατροπή έφερε η κάλπη χθες στο Δήμο Ζηρού! Ο σημερινός Δήμαρχος Δημήτρης Γιολδάσης, που την πρώτη Κυριακή είχε κερδίσει την «κούρσα», ηττήθηκε από το Νίκο Καλαντζή, ο οποίος παρά τη διαφορά που τους χώριζε, κατόρθωσε να κάνει ένα άλμα και να βγει τελικά μπροστά! Ο κ. Καλαντζής εκλέγεται Δήμαρχος με ποσοστό λίγο μεγαλύτερο του 57%, αφήνοντας πίσω του τον κ. Γιολδάση, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό λίγο χαμηλότερο του 43%.
• Στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, τέλος, μεγάλος νικητής των επαναληπτικών εκλογών αναδεικνύεται ο παρολίγον δήμαρχος του 2010 Μαρίνος Γαρνέλης. Με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων ο κ. Γαρνέλης, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ε.α., εξασφάλισε ποσοστό 52,47%, αφήνοντας πίσω του τον σημερινό Δήμαρχο Χρήστο Χασιάκο, ο οποίος συγκέντρωσε το 47,53% των ψήφων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρ. Χασιάκος ήταν πρώτος την προηγούμενη Κυριακή, όμως ο Μ. Γαρνέλης κατόρθωσε να κλείσει την «ψαλίδα» και να περάσει μπροστά.