Ποιοι Ηπειρώτες υποψήφιοι ζητούν σταυρό στις ευρωεκλογές

on .

Εννέα οι συμπατριώτες μας!..

Ποιοι Ηπειρώτες υποψήφιοι

ζητούν σταυρό στις ευρωεκλογές

Τους πιο πολλούς εντοπίσαμε στη λίστα της Ν.Δ.

• Ιδιαίτερη σημασία για κάθε ελληνική Περιφέρεια έχει η εκπροσώπησή της στη νέα Ευρωβουλή, αυτή που θα προκύψει από τις αυριανές εκλογές.
Ένας ευρωβουλευτής είναι αυτονόητο ότι θα δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την προώθηση ζητημάτων που αφορούν τον τόπο του. Εξάλλου, οι περισσότεροι εξ αυτών –εξαιρούνται οι πολύ γνωστοί και όσοι έχουν ήδη υπηρετήσει στο Ευρωκοινοβούλιο- αναμένεται να «αντλήσουν» τους πιο πολλούς σταυρούς από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Η Κρήτη θα δείξει μία μεγαλύτερη προτίμηση σε Κρητικούς υποψηφίους, η Πελοπόννησος ή η Θράκη το ίδιο. Μήπως πρέπει κι εμείς στην Ήπειρο να λειτουργήσουμε κάπως έτσι; Ο καθένας κρίνει και αποφασίζει ελεύθερα ποιον υποψήφιο ευρωβουλευτή θα «σταυρώσει», δεν τίθεται θέμα. Ω­στόσο, για τους λίγο πιο… τοπικιστές ψηφοφόρους ο «Π.Λ.» έψαξε, έμαθε και παρουσιάζει τους υποψηφίους στις ευρωλίστες όλων των κομμάτων που γεννήθηκαν στην Ήπειρο ή κατάγονται απ’ αυτήν, έχουν επομένως μια σχέση με την περιοχή μας και μια μεγαλύτερη ευαισθησία όσον αφορά το μέλλον της. Εντοπίσαμε λοιπόν εννέα!

Οι Ηπειρώτες
Τους πιο πολλούς συμπατριώτες μας υποψηφίους συγκεντρώνει το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.: Ο Γιώργος Αμυράς έχει καταγωγή απ’ τα Γιάννενα μέσω της μητέρας του, ενώ ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ηπειρωτικής καταγωγής είναι και ο Λευτέρης Δημητρίου, ο οποίος επισκέπτεται συχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του, ενώ ο Νικόλαος Στεργίου κατάγεται από την Ηγουμενίτσα, ζει όμως σήμερα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στις Πρέσπες. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο και η Ρομά υποψήφια Χριστίνα Χαλιλοπούλου με καταγωγή απ’ τα Γιάννενα. Στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία υπάρχει ένας υποψήφιος που είναι συμπατριώτης μας. Πρόκειται για τον επίκ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ντίνο Σιάκαρη, ενώ στη λίστα με την οποία κατεβαίνει στις ευρωεκλογές «Το Ποτάμι» περιλαμβάνεται η Γιαννιώτισσα διεθνούς φήμης Ογκολόγος Άννα Εφραιμίδου – Παπασταύρου, αδελφή του πρώην Δημάρχου  Τάσου Παπασταύρου. Στο ψηφοδέλτιο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» συναντάμε τον Αντώνη Βασιλείου, απόστρατο αξιωματικό, στην ευρωλίστα του ΚΚΕ συμμετέχει ο γνωστός Γιαννιώτης συνδικαλιστής Νίκος Εξάρχου και, τέλος, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Στέφανου Τζουμάκα κατεβαίνει υποψήφια ευρωβουλευτής η Γιαννιώτισσα Κλεονίκη Βλάχου.