Αποχαιρέτησε το ποίμνιό του ο Μητροπολίτης Φωκίδος Αθηναγόρας

on .

Κατάγεται από τον Αμάραντο Κόνιτσας

Αποχαιρέτησε το ποίμνιό του ο

Μητροπολίτης Φωκίδος Αθηναγόρας

• Με την Θεία Λειτουργία στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό  Ευαγγελισμού  της  Θεοτόκου  Αμφίσσης, έπεσαν χθες οι  τίτλοι τέλους για τον Επίσκοπο και Ποιμενάρχη της Φωκικής Εκκλησίας επί 28 χρόνια (1986-2014).
Βαριά η ατμόσφαιρα στην λατρευτική Σύναξη. Ο  καταγόμενος από τον Αμάραντο Κόνιτσας Μητροπολίτης Αθηναγόρας αποχαιρέτησε το ποίμνιό του, μετά την οικειοθελή παραίτησή του τον περασμένο Μάρτιο.
Τόσο ο  τοποτηρητής, Γιαννιώτης Μητροπολίτης  Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, όσο και ο εκπρόσωπος του Ιερού Κλήρου, Ιεροκήρυκας και Ηγούμενος, Παν. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Καλύβας μίλησαν με καρδιακά λόγια για τον αφυπηρετήσαντα Ιεράρχη.
Τέλος μίλησε ο Σεβ. Αθηναγόρας ζητώντας απ’ όλους να τον έχουν στις προσευχές τους, κάτι που θα κάνει και εκείνος το αυτό. Πιο πολύ όμως μίλησε το έργο του, ταπεινό και αθόρυβο, που φέρει  την σφραγίδα της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς.
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι τρεις κενές θέσεις μητροπολιτών που πρέπει να καλυφθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας έχουν σχέση με τα Γιάννενα. Εκτός του Αθηναγόρα, πρέπει να εκλεγεί Μητροπολίτης Ιωαννίνων, αλλά και ο διάδοχος του Γιαννιώτη Μητροπολίτη Ελασσώνος Βασιλείου.