Αυτοδιοικητικά

on .

Αυτοδιοικητικά

Στο Δήμο Ζίτσας

Απειλές και εκβιασμούς

καταγγέλλει ο Μ. Πλιάκος

• Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, οξύνεται ο προεκλογικός αγώνας στο Δήμο Ζίτσας, όπου τη μάχη του β’ γύρου δίνουν ο νυν Αντιδήμαρχος Βασίλης Γαρδίκος και ο νυν Περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Πλιάκος.  
Μία ημέρα μετά την έμμεση στήριξη του Μ. Πλιάκου από την παράταξη του Χρ. Βούζα, η οποία μάλιστα επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της νυν Δημοτικής Αρχής (Αντιδήμαρχος της οποίας είναι ο Β. Γαρδίκος), κάνοντας λόγο για πιέσεις και εκβιασμούς ψηφοφόρων κατά την πρώτη Κυριακή, χθες τη «σκυτάλη» πήρε χθες ο  Μ. Πλιάκος.
Σε ανακοίνωσή του - κάλεσμα προς τους δημότες να προσέλθουν στις κάλπες, κάνει ευθεία αναφορά σε «απειλές και εκβιασμούς που επιστρατεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες για να υφαρπαχτούν ψήφοι»! Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι η παράταξή του έκανε έναν «έντιμο αγώνα μακριά από ρουσφετολογικές υποσχέσεις και μαύρες προπαγάνδες» και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι τακτικές αυτές θα καταδικαστούν από τους δημότες στις αυριανές εκλογές.

Στο Δήμο Κόνιτσας…

Ν. Εξάρχου: Παρά την πόλωση

κρατήσαμε τις δυνάμεις μας…

• «Πόλωση, ρουσφετολογικές και εκβιαστικές πρακτικές» καταγγέλλει επίσης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κόνιτσας Νίκος Εξάρχου, επικεφαλής της παράταξης «Ανασυγκρότηση - Αναγέννηση», η οποία με ποσοστό 18,07% κατέλαβε την 3η θέση.
Παρ’ όλα αυτά, προσθέτει, ο συνδυασμός του διατήρησε τις δυνάμεις του. «Να είστε σίγουροι,  λέει ακόμη ο κ. Εξάρχου απευθυνόμενους σε όσους τον ψήφισαν, ότι από τη θέση μας στο νέο δημοτικό συμβούλιο, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το καλό του τόπου ανιδιοτελώς και όχι για τα συμφέροντα των ολίγων». Ως προς το δεύτερο γύρο,  στον οποίο αναμετρώνται ο Ανδ. Παπασπύρου (νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης που έλαβε ποσοστό 47,86% στον α’  γύρο) με την Ελένη Παπαμιχαήλ (νυν Αντιδήμαρχο με ποσοστό 21,63% στον α’ γύρο), ο κ. Εξάρχου αναφέρει ότι ο συνδυασμός του δεν θα υποδείξει  στους ψηφοφόρους της παράταξης τη στάση τους στις αυριανές επαναληπτικές εκλογές.