Β. Βλέτσας, Β. Χήτος, Β. Κοσμάς οι «πρωταθλητές» του σταυρού!

on .

Στο Δήμο Ιωαννιτών

Β. Βλέτσας, Β. Χήτος, Β. Κοσμάς οι «πρωταθλητές» του σταυρού!

Ποιοι υποψήφιοι πρώτευσαν σε όλη την Π.Ε. Ιωαννίνων

• Με καθυστέρηση πρωτόγνωρη για δημοτικές εκλογές έγινε η καταμέτρηση των σταυρών που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι τόσο στο Δήμο Ιωαννιτών όσο και στους υπόλοιπους Δήμους της Περιφερειακής μας Ενότητας. Γεγονός που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε από την πληθώρα των υποψηφίων!
Η καταμέτρηση των σταυρών στους υπόλοιπους Δήμους της Περιφ. Ενότητας ολοκληρώθηκε μόλις χθες το μεσημέρι, ενώ για το Δήμο Ιωαννιτών συνεχίστηκε και τελείωσε αργά το απόγευμα.
Στα Γιάννενα, λοιπόν νικητές της σταυροδοσίας αναδείχθηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», δηλαδή της παράταξης του Νίκου Γκόντα. Την πρωτιά τόσο στην παράταξή του όσο και γενικότερα στο Δήμο (σε 139 από 139 εκλογικά τμήματα) κατέκτησε ο 35χρονος Βασίλης Βλέτσας, υποψ. δημοτικός σύμβουλος της Δ.Ε. Παμβώτιδας, ο οποίος το 2006 είχε καταταγεί δεύτερος μετά τον Βασίλη Κοσμά. Ο Β. Βλέτσας έλαβε 1.793 σταυρούς, ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Βασίλης Χήτος με 1.687 σταυρούς. Ο Βασίλης Κοσμάς έλαβε 1.580 σταυρούς και κατετάγη τρίτος. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Γρηγόρης Γκίκας με 1.453 σταυρούς και στην πέμπτη ο Στέφανος Μάντζιος με 1.398 σταυρούς.
Από την «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος (1.472) αναδείχθηκε ο Γιώργος Βίνης, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Νίκος Γκόλας με 1.391 σταυρούς. Ακολουθούν οι Ειρήνη Βαρτζιώτη με 1.284 σταυρούς, Αλεξάνδρα Μπέγκα με 1.283 σταυρούς, και Θανάσης Μανταλόβας με 1.216 σταυρούς.
Σε επίπεδο Δήμου Ιωαννιτών την δεκάδα των πρώτων σε σταυρούς υποψ. δημοτικών συμβούλων απαρτίζουν επτά στελέχη της παράταξης Γκόντα (στους παραπάνω προστίθενται οι Βασίλης Χριστοφορίδης με 1.331 σταυρούς και Σπύρος Κωνσταντόπουλος με 1.291 σταυρούς) και τρία της παράταξης Μπέγκα.

Οι άλλες παρατάξεις
Όσον αφορά τις υπόλοιπες παρατάξεις, από το συνδυασμό του Λάζαρου Νάτση πρώτος ήρθε ο Ιωάννης Στέφος με 786 σταυρούς, από εκείνον του Άρη Μπαρτζώκα ο Κων/νος Κυριαζής με 466 σταυρούς, από το ψηφοδέλτιο του Τάκη Τασιούλα ο Χαράλαμπος Παππάς με 318 σταυρούς, από την παράταξη Στέφανου Σκοπούλη ο Αθανάσιος Ευαγγέλου με 78 σταυρούς και από τον συνδυασμό του Χρήστου Πατσούρα ο Νικόλαος Ηλίας με 81 σταυρούς.

Στους υπόλοιπους Δήμους
• Στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων πρώτος σε σταυρούς δημοτ. σύμβουλος εκλέγεται ο Νικόλαος Βαΐτσης (977) της παράταξης Γ. Σεντελέ.
• Στο Δήμο Δωδώνης πρώτος κατετάγη ο πρ. δήμαρχος Γιάννης Μπούκας, υποψήφιος στο συνδυασμό του Χρ. Ντακαλέτση, με 1.037 σταυρούς.
• Στο Δήμο Ζαγορίου ο Ηλίας Ράπτης της παράταξης Γ. Παπαναστασίου έλαβε 587 σταυρούς.
• Στο Δήμο Ζίτσας ο Παναγιώτης Λιάκος της παράταξης Μιχ. Πλιάκου ήρθε πρώτος σύμβουλος με 547 σταυρούς.
• Στο Δήμο Κόνιτσας η Αικατερίνη Δημαράτου της παράταξης Α. Παπασπύρου έλαβε 635 σταυρούς
• Στο Δήμο Μετσόβου πρώτος σύμβουλος ήρθε ο πρ. αντιδήμαρχος Γιάννης Μήτσιος με 487 σταυρούς από την παράταξη Ν. Τσομπίκου.
• Στο Δήμο Πωγωνίου, τέλος, πρώτος σύμβουλος σε σταυρούς (944) κατετάγη ο Κων/νος Γκέκας του συνδυασμού Κ. Καψάλη.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ