Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

on .

Στιγμιότυπα

από την επίσκεψη του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

* Ογκώδης – δεν έπεφτε... καρφίτσα! – ενθουσιώδης γεμάτη παλμό και πλημμυρισμένη από συγκινησιακή φόρτιση, ήταν η χθεσινοβραδινή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην τεράστια αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Grand Serai» για την ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
* Οι Γιαννιώτες υποδέχθηκαν με ζεστασιά και παρατεταμένα χειροκροτήματα την άφιξη του Αντώνη Σαμαρά στην αίθουσα.
* Στην 20λεπτη ομιλία του, ο Πρωθυπουργός μίλησε με πειστικότητα. Έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο λαός με σαφήνεια, απλότητα και ειλικρίνεια και κάλεσε τους ακροατές να δώσουν το «παρών» στις εκλογές της Κυριακής, δίνοντας ένα ηχηρό ράπισμα σ’ αυτούς που επιζητούν την αποσταθεροποίηση της χώρας.
* «Κανείς δεν πρέπει να αδιαφορεί για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι μας ενδιαφέρει να πάει μπροστά ο τόπος μας, και οι θυσίες του Ελληνικού λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες.
* Αντίθετα ο κ. Τσίπρας με τις ενέργειές του – είπε ο πρωθυπουργός - επιζητεί την απομόνωση της χώρας, κι αυτό ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει οπωσδήποτε να το επιτρέψει.
* Να μην αφήσει ατιμώρητο αυτόν που θέλει να βάλει φωτιά στον τόπο μας. Πάνω στον πανικό του ο κ. Τσίπρας εκλιπαρεί να πάρει ακόμη και τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.
* Ο πρωθυπουργός τα κατάφερε χθες περίφημα! Η ομιλία του ήταν μεστή νοημάτων και επισημάνσεων, χωρίς κορώνες και εξάρσεις!
* Ο πρωθυπουργός έδειξε πολιτική ευπρέπεια και απέδειξε, για ακόμη μια φορά, ότι σέβεται τη Δημοκρατία.
* Είναι φανερό ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα πρωταγωνιστήσει για πολλά χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου μας.
* Παρόντες ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντ. Μπέζας και οι βουλευτές Ιωαννίνων Κων. Τασούλας, Σταύρος Καλογιάννης, Άννα Ασημακοπούλου, ο βουλευτής Άρτας Γεώργ. Στύλιος και ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και βεβαίως ο Ηπειρώτης, υποψ. ευρωβουλευτής Λευτ. Δημητρίου.
* Από τον Προϊστάμενο της ΙΒ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κων/νο Σουέρεφ και τον Δωδωναίο βουελυτή Κ. Τασούλα ενημερώθηκε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός για την πορεία των έργων συντήρησης και αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου…
* Κατά την ξενάγηση ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε πολλές φορές και στο πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το «Διάζωμα» και εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ
* Από την επίσκεψή του στο εργαστήρι, όπου οι λίθοι επανασυναρμολογούνται για να τοποθετηθούν στο θέατρο…
* Μια αναμνηστική φωτογραφία με φόντο το αρχαίο θέατρο. Από αριστερά διακρίνονται Στ. Καλογιάννης, Λευτ. Δημητρίου, Αντ. Σαμαράς, Αλ. Καχριμάνης, Κ. Τασούλας, Γ. Στύλιος και ο δήμαρχος Δωδώνης Κ. Κατσανάκης…
*  Το Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων ήταν ένας από τους σταθμούς του Πρωθυπουργού,  κατά την ολιγόωρη χθεσινή επίσκεψή του  στα Γιάννενα. Ενώ εξέρχεται, συνοδευόμενος από Ηπειρώτες βουλευτές και τον Γεν. Αστυνομικό Δ/ντή Κ. Τρομπούκη.