Οι 5 βασικές προτεραιότητες στην ατζέντα του ΛΕΥΤ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ*

on .

Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές στο βήμα του «Π.Λ.»

Οι 5 βασικές προτεραιότητες στην ατζέντα του ΛΕΥΤ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ*

• Στις μεθαυριανές ευρωεκλογές η επιλογή των πολιτών έχει βαρύνουσα σημασία. Οι πολίτες θα επιλέξουν με σταυρό προτίμησης τους εκπροσώπους τους στο Ευρωκοινοβούλιο. Η ευθύνη κάθε πολίτη είναι μεγάλη.
Δεν πάμε εκεί ούτε για να παριστάνουμε τα «καλά παιδιά» αλλά ούτε και για να κάνουμε «φασαρία στη γαλαρία».  Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από έντιμες πατριωτικές φωνές που θα προασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα και θα δημιουργούν ευκαιρίες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Έτσι αντιλαμβάνομαι την αποστολή του Έλληνα ευρωβουλευτή κι αυτό προτίθεμαι να κάνω, αν εκλεγώ, έχοντας 5 βασικές προτεραιότητες  στην ατζέντα μου:
1. Να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την υποστήριξη της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής, με σταθερό προσανατολισμό στην ποιότητα, στην υψηλή διαφοροποίηση και την εξωστρέφεια.
2. Να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την ενίσχυση της σύνδεσης της Έρευνας & Καινοτομίας με τον κόσμο των επιχειρήσεων,  για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας ειδικά μεταξύ των νέων μας.
3. Να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την αύξηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας μέσω βελτιωμένων πολιτικών απασχόλησης, ενεργητικής ένταξης και εκπαίδευσης/ανάπτυξης δεξιοτήτων.
4. Να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τη βελτιστοποίηση των υποδομών πρόσβασης, τον εκσυγχρονισμό των  ενεργειακών δικτύων, τη διασφάλιση σύγχρονων συστημάτων διαχείρισης αποβλήτων και λυμάτων.
5. Να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προκειμένου να υπάρξει μια μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση για μια αποτελεσματική και υπεύθυνη διοίκηση, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.
Μπορούμε να πετύχουμε κι αυτά και πολλά περισσότερα.
Αρκεί ένα πράγμα να συμβαίνει.
Να είμαστε ενωμένοι για την Ελλάδα μας!

* Ο Λευτ. Δημητρίου, Ηπειρωτικής καταγωγής, είναι υποψ. Ευρωβουλευτής της Ν.Δ.