Ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα στα Γιάννενα

on .

Οι Ευρωεκλογές φέρνουν τον Πρωθυπουργό στην Ήπειρο

Ο Αντώνης Σαμαράς

σήμερα στα Γιάννενα

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του (7 μ.μ.) στο «Grand Serai»

• Στα Γιάννενα φθάνει σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγα 24ωρα πριν τις Ευρωεκλογές και δυο μέρες μετά την παρουσίαση του Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου, με το οποίο επιχειρείται ν’ αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Η επιλογή του να βρεθεί σήμερα στην Ήπειρο, στην φτωχότερη περιοχή της Ελλάδας, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αναμένεται οι τοπικοί φορείς να του θέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, κυρίως λόγω του αυξημένου ποσοστού της ανεργίας, ζητώντας δεσμεύσεις για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.
Πάντως ο Πρωθυπουργός στην σημερινή ομιλία του, ενόψει των Ευρωεκλογών, αναμένεται να επαναλάβει το δίλημμα ότι «είναι στο χέρι του ελληνικού λαού με την ψήφο του είτε να συμβάλλει ώστε να υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα πάμε μπροστά με σταθερά βήματα, είτε να αφήσει τη χώρα να ξανακυλήσει προς τα πίσω».

Επίσκεψη στη Δωδώνη
Ο Αντ.  Σαμαράς αναμένεται να φτάσει με τη μεσημεριανή πτήση στα Γιάννενα και εκτός απροόπτου θα επισκεφθεί τον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, καθώς και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, ενώ στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει στο ξενοδοχείο «Grand Serai».
Μάλιστα, η επίσκεψή του στο Αστυνομικό Μέγαρο των Ιωαννίνων είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα ενίσχυσης των παραμεθόριων περιοχών, όπως και γενικότερα η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Ήπειρο που οργιάζει.