Το Κτήμα Γκλίναβος συμμετείχε στις «Ημέρες Γαστρονομίας» 2014

on .

Μοναδικός εκπρόσωπος της Ζίτσας

Το Κτήμα Γκλίναβος συμμετείχε

στις «Ημέρες Γαστρονομίας» 2014

• Στο τριήμερο φεστιβάλ «Ημέρες Γαστρονομίας» 2014 που έγινε στο Μουσείο Μπενάκη, όπου παρουσιάστηκε ο αυθεντικός χάρτης των ελληνικών γεύσεων, των τοπικών παραγωγών, των πρωτοβουλιών αλλά και της κουλτούρας των ανθρώπων που δημιουργούν, καινοτομούν και επιμένουν να παράγουν ελληνικά και ποιοτικά συμμετέχει το Κτήμα Γκλίναβος, ως μοναδικός εκπρόσωπος της περιοχής της Ζίτσας.
Το Κτήμα έλαβε μέρος στην Πρότυπη Έκθεση με επιλεγμένα και υψηλής ποιότητας τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.
Σε αυτήν την ετήσια συνάντηση εμπνευσμένων ιστοριών γεύσης και πολιτισμού, το Κτήμα Γκλίναβος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα μοναδικής ποιότητας και αξίας κρασιά και αποστάγματά του σε ένα αντιπροσωπευτικό σύνολο επισκεπτών από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής, τουριστικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας.
Σε γαστρονόμους, chefs, οινολόγους, Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους και ανταποκριτές διεθνών δικτύων επικοινωνίας, food bloggers, πανεπιστημιακούς, ερευνητές, σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές, restaurateurs, εμπορικούς διευθυντές μεγάλων delicatessen και e-shops, επενδυτές, εκπροσώπους εξαγωγικών δικτύων κ.ά.
Από το περίπτερό του Κτήμα Γκλίναβος πέρασαν και αρκετοί διάσημοι σεφ που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, η Ντίνα Νικολάου, ο Βασίλης Ζαχαράκης (από τη Σαντορίνη), καθώς και άνθρωποι του κρασιού, όπως ο Nico Manessis, (συγγραφέας οίνου και κριτής στα βραβεία Decanter), o Γιώργος Λουκάκης (βραβευμένος sommelier) κ.ά..
Εκεί γνώρισαν και δοκίμασαν όλη την ανανεωμένη premium κατηγορία κρασιών του Κτήματος (“Primus - Zitsa”, “Primus - Zitsa Barrique”, “Άσπρα Χώματα”, “Τραμίνερ”, “Κόκκινο Βελούδο”, “Βλάχικο” και “Δρυάδες”), καθώς και το “Άπειρος Χώρα” λευκό, το “Rose Prive”, το “Poeme”, το “Παλιοκαιρίσιο”, τα τσίπουρα Ηπείρου “Reserve” και “Grande Reserve”.