Αυτοδιοικητικά

on .

Αυτοδιοικητικά

Όλγα Γεροβασίλη: Δίνουμε μάχη για την αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη

• «Δώσαμε μια μάχη με εντιμότητα, με ήθος και αξιοπρέπεια. Ο αγώνας μας συνεχίζεται για την ανατροπή στην Ήπειρο και στην Ελλάδα», αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η επικεφαλής της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» Όλγα Γεροβασίλη. Ταυτόχρονα αναφέρεται και στις εκλογές της Κυριακής για το Ευρωκοινοβούλιο, αναφέροντας «ότι δίνουμε ακόμη μια αποφασιστική μάχη εναντίον των δυνάμεων της συντήρησης και των μνημονίων, για την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη, με στόχο μια Ευρώπη των λαών, της ισονομίας, της ισότητας και των κοινωνικών δικαιωμάτων». Στη δήλωσή της η κ. Γεροβασίλη, δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στο νικητή των Περιφερειακών εκλογών Αλεξ. Καχριμάνη.

Νίκος Τσομπίκος: Η επόμενη μέρα να μας βρει όλους ενωμένους

• Σε γραπτή του δήλωση ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Μετσόβου Νίκος Τσομπίκος ευχαριστεί θερμά όλους τους συνδημότες του που συμμετείχαν σε αυτή την εκλογική διαδικασία. «Συνεχίζουμε την επόμενη Κυριακή μαζί με όλους εσάς και το βλέμμα στραμμένο στο σήμερα και στο αύριο. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους».

ΔΡΑΣΥ: Καθήκον μας να αναβαθμίσουμε  τις ιδεολογικές μας επιλογές

• Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Παρέμβαση (ΔΡΑΣΥ) που εξέλεξε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων τον επικεφαλής της Στέφανο Σκοπούλη, κάνει μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, υποστηρίζοντας ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα της παράταξης, παρά την εκλογή αντιπροσώπου της στο νέο δημοτικό συμβούλιο, καταδεικνύει τη δυσκολία της να μπολιάσει την ενωτική αγωνιστική της πρόταση με ευρύτερα λαϊκά στρώματα του δήμου μας». Καταλήγοντας προσθέτει ότι είναι επιτακτικό το πολιτικό καθήκον της παράταξης για «να αναβαθμίσει τις ιδεολογικές και αγωνιστικές της επιλογές».

Αριστερή Παρέμβαση: Δεν στηρίζει κανέναν στο Δήμο Ιωαννιτών

• Ίσες αποστάσεις και από τα δύο ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων Ιωαννίνων, κρατά η παράταξη της «Αριστερής Παρέμβασης», ύστερα από απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης.
Στην απόφαση τονίζεται ότι δεν πρέπει να στηριχθεί κανένα από αυτά, αλλά θα πρέπει να οργανωθούν αγώνες για τη ματαίωση των επιδιώξεών τους. Τέλος η Γ.Σ. ζητά την Κυριακή να υπερψηφισθεί το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.