Σε ισχύ τα μέτρα πρόληψης των δασικών πυρκαγιών

on .

Εκδόθηκε η Πυροσβεστική διάταξη

Σε ισχύ τα μέτρα πρόληψης των δασικών πυρκαγιών

• Σε ισχύ έχουν τεθεί από την 1η Μαΐου τα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις. Σχετική πυροσβεστική διάταξη έχει υπογράψει ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ιωαννίνων, πύραρχος Βασ. Χαβέλας.
Σύμφωνα με την παραπάνω, το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο χωρίς την έκδοση άδειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επιτρέπεται για το χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου μέχρι και 30η Απριλίου.
Από την 1η Μαΐου μέχρι και 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, το άναμμα φωτιάς για λόγους εστίασης επιτρέπεται μόνο μέσα σε οργανωμένους χώρους, όπως κάμπινγκ και εφόσον προηγείται καθαρισμός της βλάστησης τουλάχιστον σε ακτίνα 10 μέτρων από την εστία.
Μέχρι την 30η Ιουνίου καθώς και τον Οκτώβριο για την καύση αγροτικών εκτάσεων – και μόνο τις πρωϊνές ώρες- απαιτείται άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Στην ίδια Πυροσβεστική διάταξη υπάρχουν ρητές αναφορές για απαγορεύσεις που αφορούν την καύση απορριμμάτων, τη φύλαξη των εύφλεκτων υλών ή άχρηστων ειδών στην ύπαιθρο, τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για τη λειτουργία ανθρακοκαμίνων, το κάπνισμα μελισσών κ.α..