Έξι Δήμοι στην Ήπειρο «καθάρισαν» μια κι έξω!

on .

Β. Τζουμέρκων, Πωγωνίου, Πάργας, Γ. Καραϊσκάκη, Φιλιατών, Σουλίου

Έξι Δήμοι στην Ήπειρο «καθάρισαν» μια κι έξω!

Ποια  «δίδυμα» θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Κυριακή

• Σε έξι Δήμους  της Ηπείρου οι πολίτες δεν θα χρειαστεί να ψηφίσουν ξανά την ερχόμενη εκλογή για ανάδειξη Δημάρχων, καθώς τα εκλογικά αποτελέσματα έδωσαν χθες καθαρή νίκη σε κάποιον απ’ τους διεκδικητές. Παράλληλα, σε άλλους δύο Δήμους της Περιφέρειάς μας η καταμέτρηση μέχρι αργά σήμερα τα ξημερώματα έδινε νίκη από τον πρώτο γύρο σε υποψηφίους, χωρίς ωστόσο να είναι ασφαλές το συμπέρασμα, λόγω του ότι η ενσωμάτωση δεν ήταν πλήρης.

Οι μεγάλοι νικητές
Με καθαρή νίκη λοιπόν έξι υποψηφίων Δημάρχων έληξε χθες η εκλογική αναμέτρηση στους Δήμους Βορείων Τζουμέρκων, Πωγωνίου, Πάργας, Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, Φιλιατών και Σουλίου.
• Στον Δήμο Βορ. Τζουμέρκων ο Γιάννης Σεντελές όπως ήταν αναμενόμενο επικράτησε άνετα της μοναδικής αντιπάλου του Αναστασίας Κίτσου (Λαϊκή Συσπείρωση - ΚΚΕ), με ποσοστό που ξεπέρασε το 90%.
• Καθαρή νίκη πέτυχε χθες και ο Κώστας Καψάλης στο Δήμο Πωγωνίου, συγκεντρώνοντας ποσοστό κοντά στο 55%, με καταμετρημένο το 92% των ψηφοδελτίων. Ο Γιάννης Ντόντης έμεινε στην δεύτερη θέση με ποσοστό λίγο μεγαλύτερο του 40%.
• Αλλαγή σελίδας σημειώθηκε και στον Δήμο Πάργας με τον Αντώνη Νάστα να κερδίζει τις εκλογές συγκεντρώνοντας ποσοστό πάνω από 68% με καταμετρημένα τα μισά σχεδόν εκλογικά τμήματα. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Αθανάσιος Ράπτης με ποσοστό γύρω στο 30%. Κι εδώ δύσκολα θα ανατραπεί το αποτέλεσμα.
• Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή αναδείχθηκε στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη της Άρτας ο Περικλής Μίγδος με ποσοστό περίπου 60%, με καταμετρημένο άνω του 80% των ψήφων, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον νυν Δήμαρχο Δημήτριο Γαλλίκα με ποσοστό λίγο πάνω από 40%. Κι αυτό το αποτέλεσμα δύσκολα μπορεί να αλλάξει.
• Στον Δήμο Σουλίου η νυν Δήμαρχος Σταυρούλα Μπραΐμη - Μπότση «καθάρισε» οριστικά χθες το αποτέλεσμα. Με καταμετρημένο το 93,50% των ψήφων συγκέντρωνε νωρίς το πρωί ποσοστό λίγο πιο πάνω από το 51%. Ο βασικός της αντίπαλος Δημήτριος Σακαρέλης συγκέντρωνε το 43% περίπου των ψήφων.
• Τέλος στο Δήμο Φιλιατών με καταμετρημένα 52 απ’ τα 56 εκλογικά τμήματα ο Σπυρίδων Παππάς συγκέντρωνε ποσοστό 51,10% έναντι 46,11% του σημερινού Δημάρχου Μηνά Παππά. Θεωρείται βέβαιη η επικράτησή του.

Μάχη για το 50%
Σε δύο ακόμη Δήμους της Ηπείρου ήταν αυξημένες έως αργά χθες το βράδυ οι πιθανότητες εκλογής Δημάρχου από την πρώτη Κυριακή.
Συγκεκριμένα, αρκετές πιθανότητες να ολοκληρώσει νικηφόρα τον αγώνα με την πρώτη Κυριακή έχει και ο Δημήτρης Γιολδάσης με ποσοστό που είναι κοντά στο 50% αλλά με μικρή ενσωμάτωση από τα εκλογικά τμήματα. Δεύτερος πίσω του ο Νικόλαος Καλαντζής με ποσοστό ψήφων λίγο πάνω από το 37%.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο Δήμο Δωδώνης, όπου ο νυν Δήμαρχος Κώστας Κατσανάκης συγκέντρωνε χθες στις τρεις τα ξημερώματα ποσοστό κοντά στο 50%, με τον Χρήστο Ντακαλέτση να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής.
Η ολοκλήρωση της καταμέτρησης θα κρίνει το αν τελικά οι τρεις αυτοί Δήμοι θα πάνε ή όχι στη δεύτερη Κυριακή.

Τα «δίδυμα»
• Στο Δήμο Ιωαννιτών θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Κυριακή ο Νίκος Γκόντας με τον Θωμά Μπέγκα. Ο πρώτος έχει φυσικά τον «αέρα» που του δίνει η χθεσινή διαφορά των 4,5 περίπου μονάδων απ’ τον αντίπαλό του.
• Στον Δήμο Μετσόβου ο νυν Δήμαρχος Νίκος Τσομπίκος που χθες προηγήθηκε με αρκετή διαφορά, θα δώσει την τελική μάχη με τον Κώστα Τζαφέα.
• Στον Δήμο της Κόνιτσας ο Ανδρέας Παπασπύρου, ο οποίος χθες συγκέντρωνε ποσοστό ψήφων λίγο μεγαλύτερο του 51% με μικρή όμως ενσωμάτωση, ενδέχεται να βρεθεί στον δεύτερο γύρο αντιμέτωπος με τον Νικόλαο Εξάρχου.
• Στον Δήμο Ζαγορίου ο σημερινός Δήμαρχος Γαβριήλ Παπαναστασίου θα αναμετρηθεί την ερχόμενη Κυριακή με τον Λεωνίδα Τσουμάνη, σε μία μάχη που μοιάζει ιδιαίτερα αμφίρροπη.
• Τέλος, στον Δήμο Ζίτσας την μάχη για την Δημαρχία θα δώσουν στον δεύτερο γύρο οι Βασίλης Γαρδίκος και Μιχάλης Πλιάκος κι εδώ με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.