ΑΘΛΗΤΙΚOΣ «Π.Λ. της Δευτέρας»

on .

ΑΘΛΗΤΙΚOΣ «Π.Λ. της Δευτέρας»

ΒΟΛΛΕΫ

Θριάμβευσε ο ΑΓΣΙ στο FINAL 4 της Κόνιτσας

Αναδείχθηκε Πανελλήνιος Πρωταθλητής Εφήβων

• Σπουδαία επιτυχία για το Γιαννιώτικο βόλλεϋ αποτελεί η κατάκτηση του τίτλου απ’ τον ΑΓΣΙ στο FINAL 4 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων που διεξήχθη το διήμερο 16 και 17 Μαΐου στην Κόνιτσα.
Οι «γίγαντες» του Βασίλη Θεοδωράκη είχαν φανερώσει απ’ την ημιτελική φάση τις… άγριες διαθέσεις τους και φρόντισαν στις δύο τελευταίες «μάχες» που έμειναν πριν την «στέψη» να αποδείξουν την ανωτερότητά τους.
Στον ημιτελικό της Παρασκευής κόντρα στον Ολυμπιακό ο ΑΓΣΙ παρ’ ότι έχασε το πρώτο σετ, με φοβερή αντεπίθεση έφθασε στην τελική επικράτηση με 3-1.
Τα σετ του αγώνα: 25-27, 25-13, 25-20, 25-16.
ΑΓΣΙ (Θεοδωράκης): Μάντζιος 26, Χονδρός 2, Δημητριάδης 4, Θεοδωράκης 4, Γεωργάκης 17, Κλούρας 15, Μυλωνάς (λ), Μαζιώτης, Τσουμάνης 1, Καναβούλης, Μητσόπουλος 1, Αλεξίου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σαραντίτης): Γαλιώτος 2, Ζήσης 9, Λαμπρινός 7, Κάλας 17, Μελλές 10, Μπερμπερίδης 2, Τζανετουλάκος (λ), Μήτσης, Νάστος 2, Μανίκας, Μπαχάς, Δεληπρίμης.
• Στον άλλον ημιτελικό ο Πανελλήνιος Γ.Σ. πήρε τη νίκη επίσης 3-1 σετ (25-12, 25-16, 21-25, 25-21) με αντίπαλο τον Ηρακλή Θεσ/νίκης.
Στον μικρό τελικό του Σαββάτου ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε εύκολα του Ηρακλή με 3-0 σετ (25-22, 25-13, 25-22), κατακτώντας έτσι την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.
Στον μεγάλο τελικό λοιπόν ο ΑΓΣΙ «σάρωσε» στην κυριολεξία τον Πανελλήνιο με 3-0 σετ, όντας εξαιρετικός σ’ ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα.
Μάλιστα το δίκαιο της επικράτησης της Γιαννιώτικης ομάδος αναγνώρισε και ο τεχνικός των ηττημένων Παναγιώτης Γκιαούρης.
Τα σετ: 25-18, 25-20, 25-21.
ΑΓΣΙ (Θεοδωράκης): Μάντζιος 15, Χονδρός 6, Δημητριάδης 4, Θεοδωράκης 7, Γεωργάκης 14, Κλούρας 7, Μυλωνάς (λ), Τσουμάνης (λ), Μαζιώτης, Καναβούλης, Μητσόπουλος, Αλεξίου.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Γκιαούρης): Μπίκος 4, Δημητρούλης 4, Μπάση 9, Σούρδι 12, Τριπολιτσιώτης 4, Δημόπουλος 9, Μαρκούτης (λ), Δημητρίου (λ), Καλλιντέρης, Ζαρμπίνης.
MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο κορυφαίος των δύο νικηφόρων αναμετρήσεων για τον ΑΓΣΙ, Φίλιππος Μάντζιος.

Θεοδωράκης: Ονειρευόμασταν αυτή τη στιγμή
Στις «επινίκιες» δηλώσεις του μετά τον τελικό, ο προπονητής του ΑΓΣΙ Βασίλης Θεοδωράκης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έχουν κάνει οι παίκτες του απ’ την αρχή της φετινής χρονιάς, τονίζοντας πως αυτή η διάκριση αποτελούσε ένα «όνειρο» για όλους.
«Απ’ την αρχή της περιόδου, ονειρευόμασταν αυτή τη στιγμή, όμως ξέραμε ότι ήταν δύσκολο να το πετύχουμε. Καταφέραμε γρήγορα να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην Α2 και στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος χρησιμοποιήσαμε νεαρά παιδιά σαν βασικούς στην ανδρική ομάδα. Αυτή η επιλογή μας δικαίωσε, κάτι που φάνηκε και απ’ τις δηλώσεις των προπονητών των τριών «φιναλίστ» του τουρνουά ότι είμασταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα.
Αυτά τα παιδιά μπορούν να γίνουν η βάση όπου θα χτίσουμε ξανά κάτι καλό. Με τέτοιες επιτυχίες κι άλλα παιδιά θα έρθουν κοντά στο βόλλεϋ και μαζί με τους υπάρχοντες, θα οδηγήσουμε ξανά ψηλά τον ΑΓΣΙ».

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόντας, οι ομάδες της ΦΕΙ και του Ηρακλή και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα απέστειλαν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον ΑΓΣΙ για τη μεγάλη του διάκριση.
• Ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Γκόντας συγχαίρει την ομάδα βόλεϊ εφήβων του ΑΓΣΙ για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. «Αυτή η πρωτιά μας κάνει όλους υπερήφανους και ευχόμαστε από καρδιάς να είναι ακολουθήσουν και πολλές άλλες. Θερμά συγχαρητήρια».
• «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, συγχαίρει θερμά του αθλητές  και  το τεχνικό επιτελείο της εφηβικής ομάδας  βόλεϊ του Α.Γ.Σ.Ι.,  για την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και εύχεται η διάκριση αυτή να είναι η αρχή για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες».
• Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ., οι προπονητές και οι αθλητές της Φ.Ε. Ιωαννίνων, συγχαίρουν την συμπολίτισσα ομάδα του Α.Γ.Σ.Ιωαννίνων γιά την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων. Ελπίζουμε η πρωτιά αυτή να δώσει νέα ώθηση στο άθλημα του βόλλεϋ στην Πόλη μας και γενικώτερα στην Ήπειρο. Εκφράζουμε εκ νέου Θερμά συγχαρητήρια  και ευχόμεθα και εις ανώτερα...
• «Ο Ηρακλής Ιωαννίνων συγχαίρει τον ΑΓΣ Ιωαννίνων για την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων 2013-2014. Ειδική μνεία οφείλουμε στους προπονητές, καθώς η ομάδα είχε άριστη απόδοση, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε όλη τη χρονιά, στους αθλητές που μείνανε προσηλωμένοι στο στόχο τους μέχρι τέλους, παρά τις αντίξοες καταστάσεις που κλήθηκαν να ξεπεράσουν. Ευελπιστούμε η επιτυχία αυτή να προσελκύσει αγόρια στο βόλεϊ και να αποτελέσει προάγγελο των επιτυχιών που θα ακολουθήσουν. Επίσης να αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους, ότι η επαρχία έχει τις δυνατότητες και μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τα παιδιά της, ειδικά σε όσους απαξιώνουν τη δουλειά που γίνεται στην επαρχία και οδηγούν τα παιδιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έχουμε αρκετούς στα Γιάννινα».