Νευρικότητα κυριαρχεί στην παράταξη Μπέγκα

on .

Ενώ ολοκληρώθηκε ήδη η προεκλογική περίοδος

Νευρικότητα κυριαρχεί στην παράταξη Μπέγκα

Ν. Γκόντας: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης…

• Η προεκλογική περίοδος για τις αυριανές εκλογές τερματίστηκε χθες τα μεσάνυχτα. Οι περιοδείες και οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν και σήμερα αναλαμβάνουν καθήκοντα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, χωρίς αυτό βεβαίως να σημαίνει ότι σταμάτησε η «μάχη» της ψήφου από τις παρατάξεις και του «σταυρού» από τους υποψήφιους.
Το κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής ημέρας, αλλά θα λέγαμε και όλης της προεκλογικής περιόδου, ήταν η νευρικότητα που διέκρινε την παράταξη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων, η οποία  έχει στρέψει μονότονα και μονόπλευρα τα πυρά της στην παράταξη του Νίκου Γκόντα. Η στάση αυτή ερμηνεύεται από την καθολική  εκτίμηση ότι ο πρώην Δήμαρχος είναι το μεγάλο φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης στο Δήμο Ιωαννιτών και σε κάθε περίπτωση ο μόνος σίγουρος για να συμμετάσχει στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Μαϊου.  Οι επιθέσεις που έγιναν το τελευταίο 48ωρο από την παράταξη Μπέγκα κατά του Ν. Γκόντα δεν έχουν προηγούμενο, δείγμα της  ανασφάλειας που διακατέχει τόσο τον επικεφαλής της, όσο και το επιτελείο του.

Τους «φόβισε»  η κεντρική ομιλία…
Η εξήγηση βέβαια έχει να κάνει και με την εντυπωσιακή προεκλογική συγκέντρωση της Πέμπτης και την απήχηση που είχε στους Γιαννιώτες ο «καυστικός» λόγος του Ν. Γκόντα, που έφερε σε δύσκολη θέση την απερχόμενη Δημοτική Αρχή των Φ. Φίλιου-  Θ. Μπέγκα.
Έτσι η παράταξη Θ. Μπέγκα, επιτέθηκε με οξύτητα τουλάχιστον  τέσσερις φορές κατά του Ν. Γκόντα: Πρώτα στον Κατσικά. Στη συνέχεια χθες στήθηκε ολόκληρη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ο εκπρόσωπος της παράταξης Μανώλης Καπελίδης, έχοντας δίπλα του τον Θ. Μπέγκα, επιτέθηκε εκ νέου στην παράταξη του πρώην Δημάρχου. Παράλληλα εκδόθηκε ανακοίνωση- σχόλιο για την ομιλία του Ν. Γκόντα με αφορμή τη γενναία δήλωσή του «ότι αναγνωρίζει τα λάθη του και ότι θα τα αλλάξει όλα». Και οι επιθέσεις ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ στην κεντρική ομιλία του Θωμά Μπέγκα, όπου  μεγάλο  μέρος της αναλώθηκε και πάλι σε επιθέσεις κατά του Ν. Γκόντα τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον Φ. Φίλιο!!!

Ξέχασε την αυτοκριτική!
Ο κ. Μπέγκας επανέλαβε τα ερωτήματα που είχε νωρίτερα θέσει η παράταξή του, σε απάντηση της ομιλίας του Ν. Γκόντα, για   δάνεια, τις τρέχουσες υποχρεώσεις κ.α.. Από την ομιλία του απουσίαζε η αυτοκριτική και κυρίως για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης του 1,5 εκ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, υπόθεση για την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά υπαλλήλων, αλλά και κατά δημοτικών συμβούλων.

«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα…»
Το θέμα αυτό σχολίασε χθες λακωνικά ο Νίκος Γκόντας, ερωτηθείς σχετικά από τον «Π.Λ.»: «Ο Θ. Μπέγκας και η παράταξη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, θυμίζει την παροιμία: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Σε όλες τις περιοδείες, σε όλες τις συναντήσεις που έχουμε με τους πολίτες, το ίδιο μας λένε. Αναγκάστε τους να φέρουν πίσω τα κλεμμένα. Και αυτό εμείς θα το κάνουμε πράξη», τόνισε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας».

Ξέχασαν ποιοι τους … στηρίζουν!
Ενδεικτικό της σύγχυσης και της αμηχανίας που επικρατεί στην παράταξη του Θωμά Μπέγκα, είναι και ο χθεσινός ισχυρισμός του εκπροσώπου της Μανώλη Καπελίδη, ότι «η Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα- Κοινωνία Πολιτών και ο επικεφαλής της δεν πήρε χρίσμα από καμία κυβέρνηση, από κανένα πρωθυπουργό, από κανένα βουλευτικό γραφείο, από καμία νομαρχιακή επιτροπή», όταν μόλις προχθές η ΔΗΜΑΡ επανέλαβε τη στήριξή της, όταν πρόσφατα το ίδιο είχε πράξει το τοπικό ΠΑΣΟΚ, αλλά και όταν είχε προκληθεί σάλος για την εμπλοκή πρώην βουλευτών στις διαδικασίες για την εκλογή του Θ. Μπέγκα στην ηγεσία της παράταξης και το «εξωπέταγμα» του Φ. Φίλιου.

Χαμηλοί τόνοι στην Περιφέρεια
Κι ενώ στο Δήμο Ιωαννιτών, η αγωνία κορυφώνεται ανάμεσα στους διεκδικητές της β’ θέσης, στην Περιφέρεια, οι τόνοι ασφαλώς χαμηλότεροι, καθώς η πρωτιά του Αλέκου Καχριμάνη θεωρείται αδιαμφισβήτητη και το μόνο που απομένει να διευκρινισθεί είναι αν επανεκλεγεί Περιφερειάρχης, αύριο, ή από το β’ γύρο. Σε χθεσινό του μήνυμα, τόνισε ότι ζητά να του δοθεί ισχυρή εντολή. «Ισχυρή εντολή, σημαίνει ισχυρή Ήπειρος. Σημαίνει δυνατή φωνή στα κέντρα αποφάσεων», υπογράμμισε.

Όλα έτοιμα για τις εκλογές
Κατά τα άλλα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την εκλογική διαδικασία. Όπως δήλωσε χθες ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και αρμόδιος για θέματα Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Βαγγέλης Βαγενάς, η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνεται ταχύτατα μετά την ενημέρωση των δικαστικών αντιπροσώπων.
Η προεκλογική κίνηση των παρατάξεων ολοκληρώθηκε το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα:

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
• Η Άρτα ήταν ο τελευταίος σταθμός της προεκλογικής εκστρατείας του νυν και εκ νέου υποψήφιου Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη. «Οι πολίτες της Άρτας γνωρίζουν τον αγώνα που κάναμε στα 3, 5χρόνια θητείας  μας, για την επίλυση προβλημάτων που υπήρχαν.  Γνωρίζουν επίσης ότι βάλαμε τις βάσεις για την προώθηση αναπτυξιακών  πρωτοβουλιών την επόμενη πενταετία, για αυτό και μας εκδηλώνουν ανοικτά τη συμπαράστασή τους», ήταν η συμπερασματική του δήλωση.   
• Τη δέσμευση της να υλοποιήσει το πρόγραμμα της παράταξής της, τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης Όλγα Γεροβασίλη, στην κεντρική της προεκλογική ομιλία που έκανε στο Du Lac. “H κοινωνία έγινε κύμα και το φωνάζει. Θα το φωνάξει και η κάλπη», τόνισε. Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο βουλευτής και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων Λάζαρος Νάτσης.
• Τη σιγουριά ότι η «Συμμαχία Ηπειρωτών» θα βρεθεί στο B’ γύρο των εκλογών, εκφράζει σε μήνυμά του για τις αυριανές εκλογές ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να οδηγήσει την Περιφέρειά μας στον δρόμο της ανάπτυξης.
• Με κοινή τους ανακοίνωση η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα, ζητούν την υπερψήφιση των συνδυασμών τους, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν χαμένοι ψήφοι».

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
• Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Γκόντας, χθες το πρωί περιόδευσε στην περιοχή Καλούτσανης και Βοτανικού, όπου κάτοικοι του εξέφρασαν  παράπονα  ότι επί  θητείας Φίλιου - Μπέγκα, πέραν του γεγονότος ότι δεν έγινε κάτι καινούργιο, δεν ολοκληρώθηκαν καν όσα έργα είχε προετοιμάσει η Δημοτική Αρχή Γκόντα.
• Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, σε ομιλία του στον Κατσικά,  αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της παράταξής του, υποστηρίζοντας ότι έχει τους ανθρώπους για να το εφαρμόσουν. Με ανακοίνωσή της η παράταξη του Θ. Μπέγκα «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα- Κοινωνία Πολιτών», καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές της Κυριακής.  
•  Με τη νεοεκλεγείσα Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λάζαρος Νάτσης. Αμφότερες οι πλευρές εξέφρασαν τη θέληση για συνεργασία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν διάφορα ζητήματα που αφορούν το Δήμο. Ο κ. Νάτσης, ζήτησε επίσης να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός τα κρίσιμα τελευταία 24ωρα, ώστε να περάσει η παράταξή του στο β’ γύρο των εκλογών.
• Τη στήριξη του στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη στην Περιφέρεια και Λάζαρο Νάτση στο Δήμο, εκφράζει με δήλωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς.

ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
• Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, σε δήλωσή του, τονίζει ότι η παράταξή του ολοκλήρωσε τον αγώνα της με ήθος και ειλικρίνεια. «Πιστεύω, συμπεραίνει, ότι καταφέραμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι μπορούμε να οδηγήσουμε το Δήμο μας μπροστά».
• Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζίτσας Μανώλης Ματσάγκας, εκφράζει τη συμπαράστασή του στις εργαζόμενες στην υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
• Με γραπτή του δήλωση ο πρώην Δήμαρχος Ευρυμενών Μιχάλης Κατσάνος, αιτιολογεί την απόφασή του να συνεργαστεί με το ψηφοδέλτιο του Μανώλη Ματσάγκα, επειδή όπως αναφέρει «η αχαριστία, η απαξίωση και η περιφρόνηση δεν σταμάτησε τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο, αλλά μετατράπηκε σε δημοτική εμπάθεια απέναντι στον πρώην Δήμο Ευρυμενών, από τον οποίο κληρονόμησαν τη μεγαλύτερη προίκα σε χρήμα και σε νοικοκυριό».
• Σε μεγάλη συγκέντρωση μίλησε στον Παρακάλαμο ο υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης. «Το δυνατό ψηφοδέλτιο και στον Παρακάλαμο έπεισε. Το μήνυμα δόθηκε καθαρό. Χωρίς μετακινήσεις ψηφοφόρων εκεί στον Άνω Καλαμά, γράφτηκε η τελική απάντηση που περίμενε η Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου και οι δημότες του Πωγωνίου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
• Στην Κόνιτσα χθες βράδυ, σε μια μεγάλη συγκέντρωση που, λόγω βροχής, έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Παπασπύρου, ο οποίος τόνισε ότι είναι έτοιμος για να αλλάξει σελίδα η περιοχή της Κόνιτσας. Λίγο αργότερα μίλησε και η υποψ. Δήμαρχος Ελένη Παπαμιχαήλ.