Λαχτάρησαν χθες οι επιβάτες κατά την προσγείωση στα Γιάννενα

on .

Έσκασαν και τα δυο λάστιχα αεροσκάφους της Aegean

Λαχτάρησαν χθες οι επιβάτες

κατά την προσγείωση στα Γιάννενα

«Σώοι και αβλαβείς» όλοι οι ταξιδιώτες…

• Λαχτάρησαν χθες το μεσημέρι οι επιβάτες του αεροσκάφους της Ae­gean που εκτελούσε τη γραμμή Αθήνα-Ιωάννινα, καθώς έσκασαν τα λάστιχα του αεροπλάνου την ώρα της προσγείωσης στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.
Οι επιβάτες, που ευτυχώς δεν έπαθαν το παραμικρό, δεν θα ξεχάσουν ποτέ την επεισοδιακή προσγείωση που τους έκοψε το αίμα στο τέλος του ταξιδιού και λίγο πριν πατήσουν την πίστα του αεροδιαδρόμου. Το αεροπλάνο ακινητοποιήθηκε στο διάδρομο και εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό θα επιχειρούσε να αποκαταστήσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Και τα δυο λάστιχα!
Το αεροσκάφος DΑS400, προσεδαφίστηκε περίπου στις 13:45. Κατά την τροχοδρόμηση έφτασε στην άκρη του διαδρόμου, αλλά τη στιγμή που έκανε στροφή έσκασε το πρώτο λάστιχο.
Στη συνέχεια και στην προσπάθεια να οδηγηθεί στην πίστα έσκασε και το δεύτερο με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να ακινητοποιηθεί στον διάδρομο. Ειδοποιήθηκε τεχνική βοήθεια από την Αθήνα, η οποία θα έφτανε με αεροπλάνο στο Άκτιο και από εκεί οδικώς  στα Γιάννενα, καθώς το ακινητοποιημένο DΑS400 εμπόδιζε κάθε προσγείωση άλλου αεροπλάνου  στον διάδρομο.
Συνέπεια του συμβάντος ήταν να αλλάξει τρόπο υλοποίησης και η προγραμματισμένη αεροδιακομιδή  από Ζάκυνθο στα  Γιάννενα με C130 και να  γίνει τελικά με ελικόπτερο Super Puma, καθώς το ακινητοποιημένο σκάφος παρεμπόδιζε την προσγείωση του c130.
Η τεχνική εταιρεία θα διερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφή των ελαστικών, πιθανότατα όμως να οφείλεται σε ελαττωματικό ή φθαρμένο υλικό.
ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ