Τη Δευτέρα η κηδεία του Μητροπολίτη Ελασσόνος

on .

Κατάγονταν από το Νησί

Τη Δευτέρα η κηδεία του

Μητροπολίτη Ελασσόνος

• Στο πένθος έχει βυθιστεί από χθες η τοπική κοινωνία της Ελασσόνος μετά την δημοσιοποίηση της απώλειας του επιχώριου Μητροπολίτη Βασίλειου, που κατάγονταν από το Νησί των Ιωαννίνων. Με απόφαση των τοπικών αρχών κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στην πόλη, ενώ αναβλήθηκαν και όλες οι προεκλογικές συγκεντρώσεις σε ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τον αγαπητό κεκοιμημένο ιεράρχη.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί μεθαύριο, Δευτέρα και ώρα 12 μ.μ. στην Ι. Μ. Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στο Σπαρμό όπου και θα ενταφιαστεί.
Ο Μητροπολίτης Ελασσόνος  Βασίλειος Κολόκας γεννήθηκε το 1953 στο Νησάκι των Ιωαννίνων. Ήταν απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής. Σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1975 και Πρεσβύτερος το 1979. Διετέλεσε εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Κ. Τούμπας, καθώς επίσης και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Εξελέγη Μητροπολίτης Ελασσόνας το 1995.