Του χρόνου τα υδροπλάνα ξανάρχονται στην Παμβώτιδα

on .

Στο «χάρτη» των υδατοδρομίων και τα Γιάννενα

Του χρόνου τα υδροπλάνα

ξανάρχονται στην Παμβώτιδα

Στο Δήμο Ιωαννιτών χθες στελέχη της εταιρίας Hellenic Seaplanes

• Φαίνεται πως επιτέλους αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα είχαν προκύψει όλο το προηγούμενο διάστημα και τα υδροπλάνα επιστρέφουν στα Γιάννενα και την Λίμνη Παμβώτιδα.
Η εταιρία Hellenic Seaplanes, η πρώτη εταιρία υδροπλάνων στην Ελλάδα που θα πραγματοποιεί προγραμματισμένες και ναυλωμένες πτήσεις, βρίσκεται ένα βήμα πριν τις τελικές αδειοδοτήσεις, ώστε να εντάξει και την πόλη μας στους προορισμούς της.
Ας σημειωθεί ότι οι πτήσεις θα διαρκούν όλο το χρόνο και θα γίνονται σε ημερήσια βάση.
Ο Πρόεδρος της εταιρίας Νικόλαος Χαραλάμπους και διευθυντικά στελέχη επισκέφθηκαν χθες τα Γιάννενα, όπου είχαν συνεργασία με τον Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο και τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα και συζήτησαν τα επόμενα βήματα ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία υδατοδρομίου.
Ο κ. Χαραλάμπους στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι πρόθεση της εταιρίας είναι να ολοκληρώσει τις διαδικασίες στο συντομότερο χρονικό διάστημα.
«Τα υδροπλάνα επανέρχονται στην πόλη των Ιωαννίνων. Αυτή τη φορά έχουμε ένα ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τη στήριξη και την ανάπτυξη της δραστηριότητάς μας. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι την επόμενη τουριστική σεζόν θα έχουμε διασυνδέσει τα Γιάννινα με δεκάδες προορισμούς της χώρας, ώστε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το τουριστικό κομμάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φιλ. Φίλιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι χαρά μας γιατί επανέρχεται μία λειτουργία στη λίμνη, μία δραστηριότητα που θα λειτουργήσει θετικά και για την τοπική κοινωνία και για τον τουρισμό. Τα Γιάννενα μπαίνουν και πάλι στο χάρτη των υδατοδρομίων της χώρας. Το υδροπλάνο είναι ένα μέσο εύκολο, φτηνό και ευχάριστο».
Ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, σημείωσε ότι πρόκειται για μία ακόμη πρωτοβουλία που θα λειτουργήσει θετικά για τον τουρισμό της περιοχής και θα συμβάλλει στην αύξηση των επισκεπτών.