Ο γιατρός των Ιωαννίνων σε διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας!

on .

Εξαρθρώθηκε σπείρα που δρούσε σε 32 χώρες…

Ο γιατρός των Ιωαννίνων σε διεθνές

κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας!

Χρειάστηκαν 7 μήνες για να ανακαλυφθεί η δράση του…

• Κεντρικό ρόλο φαίνεται πως κατείχε σε κλειστή διαδικτυακή ομάδα που διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας, ο Βούλγαρος παιδίατρος που συνελήφθη πριν από λίγο καιρό στα Γιάννενα, συγκλονίζοντας την μικρή κοινωνία της πόλης, αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο, αφού επρόκειτο για έναν άνθρωπο, λόγω και της επαγγελματικής του ιδιότητας, που ερχόταν σε επαφή καθημερινά με παιδιά!
Αυτό προέκυψε χθες κατά την παρουσίαση στην Αθήνα από την ΕΛ.ΑΣ. των αποτελεσμάτων παγκόσμιας εμβέλειας διαδικτυακής αστυνομικής επιχείρησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας, με την κωδική ονομασία «HYDRA».

Πολύμηνη επιχείρηση
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η επιχείρηση ήταν πολύμηνη, διήρκεσε πάνω από επτά μήνες και εντοπίστηκαν συνολικά 78 χρήστες - δράστες, τα ηλεκτρονικά ίχνη των οποίων προέκυψαν σε 32 διαφορετικές χώρες του κόσμου.
Για τη διαδικτυακή έρευνα ενεργοποιήθηκε το ειδικό πρόγραμμα TLO (λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού), που διαθέτει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό ιχνών χρηστών του διαδικτύου, που διακινούν παιδικό πορνογραφικό υλικό.  
Όσον αφορά στην Ελλάδα σχηματίστηκαν  τρεις αυτοτελείς δικογραφίες και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία στα Γιάννενα και την Αττική τρία άτομα, από τα οποία δύο είναι ημεδαποί ηλικίας 34 και 25 ετών και ο τρίτος ο 47χρονος Βούλγαρος παιδίατρος στα Γιάννενα.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. ο παιδίατρος κατείχε κεντρικό ρόλο σε κλειστή ομάδα χρηστών του ειδικού προγράμματος ανταλλαγής αρχείων PEER TO PEER, τα μέλη της οποίας χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα, προγράμματα απόκρυψης ηλεκτρονικής ταυτότητας και κρυπτογράφησης, για να καλύπτουν την παράνομη δράση τους στο διαδίκτυο.

Σε 32 χώρες!
Εκτός από τη χώρα μας, εντοπίσαμε ίχνη παιδόφιλων στη Γερμανία, Ρωσία, Η.Π.Α, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Πολωνία, Σουηδία, Κίνα, Τσεχία, Ιράν, Ολλανδία, Ιταλία, Ελβετία, Βραζιλία, Περού, Βενεζουέλα, Ουκρανία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Κολομβία και Γεωργία, Λίβανο, Σρι Λάνκα, Αυστραλία, Καναδάς, Πορτογαλία, Μεξικό, Μπαχάμες, Αυστρία, Σλοβενία και το Βέλγιο.
Τα συνολικά στοιχεία που προέκυψαν κατά την επιχείρηση για τις προαναφερθείσες χώρες, έχουν ήδη αποσταλεί στην INTERPOL και EUROPOL για να εντοπιστούν οι υπόλοιποι χρήστες του προγράμματος, ο ακριβής αριθμός αρχείων που κατέχουν και για να αναγνωριστούν πιθανά θύματα παιδικής πορνογραφίας.