Βυτιοφόρο με υγραέριο συγκρούστηκε χθες με Ι.Χ.

on .

Παρ’ ολίγον τραγωδία στο Τέροβο

Βυτιοφόρο με υγραέριο συγκρούστηκε χθες με Ι.Χ.

Άμεση η επέμβαση Πυροσβεστικής, ΕΛ.ΑΣ. και ΕΚΑΒ

• Ένα από τα πιο δύσκολα περιστατικά ήταν αυτό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική, όταν βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε υγραέριο, συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο και στη συνέχεια εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή.
Το ατύχημα σημειώθηκε χθες λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας, κοντά στο Χάνι Τερόβου, και σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ σήμανε συναγερμός, καθώς ο κίνδυνος ανάφλεξης ήταν ορατός και επιπλέον ένας τραυματίας έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ευτυχώς τα χειρότερα απετράπησαν και οι εμπλεκόμενοι στο τροχαίο ήταν τυχεροί στην ατυχία τους, με τον ελαφρύ τραυματισμό μόνο του οδηγού του βυτιοφόρου.

Συντονισμένη επέμβαση…
Πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φιλιππιάδας και της 5ης ΕΜΑΚ έσπευσαν στο σημείο και οι πυροσβέστες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με ρίψη νερού και ειδικού υγρού τη διαρροή υγραερίου που ήταν σε αέρια μορφή και όχι σε υγρή.
Για ένα πολύ επικίνδυνο συμβάν έκανε λόγο ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Βασίλης Κώνστας, σημειώνοντας πως δεν υπήρχε θέμα μη ασφαλούς μεταφοράς, αλλά ήταν ένα ατύχημα από αυτά που μπορεί να συμβούν. «Σε συνεργασία με την εταιρεία και το εκπαιδευμένο προσωπικό μας κάναμε τις ενδεδειγμένες ενέργειες για να μην υπάρξει κίνδυνος ανάφλεξης. Ανταποκριθήκαμε με επιτυχία στο συμβάν χάρη στο υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των πυροσβεστών. Μην ξεχνάτε ότι σε ανάλογες συνθήκες υπήρξαν τραγικά αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά και εμφανώς ικανοποιημένος από την έκβαση της επιχείρησης.
Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία έκλεισε το δρόμο και η κυκλοφορία διεξήχθη μέσω Σκλίβανης.
ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ