Η κίνηση των υποψηφίων σε Περιφέρεια και Δήμους

on .

Η κίνηση των υποψηφίων σε Περιφέρεια και Δήμους

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
• Με την πεποίθηση ότι οι πολίτες  της  Θεσπρωτίας, αναγνωρίζουν το έργο και τις προσπάθειες της νυν Περιφερειακής Αρχής και την εμπιστεύονται και για την επόμενη πενταετία, ολοκλήρωσε τις περιοδείες του στη Περιφερειακή Ενότητα ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Αγρότες του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τους καθαρισμούς στους κάμπους  Κεστρίνης, Ραγίου, Ασπροκκλησίου και Σαγιάδας, καθώς και για τη  χρηματοδότηση από την Περιφέρεια της αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων αντλιών με νέες σύγχρονης τεχνολογίας, οι οποίες μείωσαν στο ελάχιστο το κόστος παραγωγής. Σε συναντήσεις με ιχθυοκαλλιεργητές επανέλαβε την σταθερή στάση της Περιφερειακής Αρχής κατά της εγκατάστασης μονάδας ασφαλτικών στη Σαγιάδα, ενώ τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η κατασκευή της οδικής σύνδεσης Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας και για το σκοπό αυτό η Περιφέρεια εκχώρησε το έργο στην «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.».
• Την κεντρική της ομιλία πραγματοποίησε χθες βράδυ στο Du Lac η υποψήφια Περιφερειάρχης, με την παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής», Όλγα Γεροβασίλη, ενώ απόψε μιλά στην Άρτα. Έχουν προηγηθεί οι ομιλίες σε Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα, στις οποίες είπε ότι στους τρεις μήνες της προεκλογικής εκστρατείας, «εμβαθύναμε ακόμα περισσότερο στα προβλήματα, αλλά και στις δυνατότητες της Ηπείρου». Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Β. Τσίκαρης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντά, επισκέφθηκε χθες την «Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.», όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις δυνατότητές της.
• Η υποψήφια Περιφερειάρχης, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Όλυ Τσουμάνη, με γραπτή της δήλωση αναφέρεται στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου στην περιοχή των Ιωαννίνων και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι κανένας εργαζόμενος ή άνεργος δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα των κάλπικων προσδοκιών που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση και άλλα κόμματα.
• Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, με τη «Συμμαχία Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας, σε ομιλία του στην Πρέβεζα, είπε ότι η παράταξή του έχει στόχο να υπηρετήσει τα συμφέροντα της Ηπείρου και αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιφερειακής ενότητας που πρέπει να επιλυθούν τα επόμενα χρόνια. Κριτική στην νυν Περιφερειακή Αρχή άσκησε σε συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων με την παράταξη Ζάψα, Μάκης Χατζηεφραιμίδης κάνοντας λόγο για αναντιστοιχία έργων και λόγων, ενώ επιτέθηκε και κατά της Όλγας Γεροβασίλη, για την οποία είπε πως σε όποια θέση και αν την τοποθετήσει ο λαός της Ηπείρου μετά τις εκλογές, εκείνη θα είναι απούσα.  Με χθεσινή της ανακοίνωση η ΔΗΜΑΡ, υπενθυμίζει ότι στηρίζει την παράταξη του Γιώργου Ζάψα.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
• Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Γκόντας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής για εγκατάλειψη των τοπικών κοινοτήτων μιλώντας στον Κατσικά και στο Κουτσελιό.  Για  συνέχιση της  συνεργασίας που υπήρχε κατά το παρελθόν με τη ΣΧΕΔΙΑ ως ΟΚΑΝΑ, διαβεβαίωσε  σε επίσκεψή του στη Δομή και   αλλαγή της σημερινής τραγικής εικόνας του Κάστρου, υποσχέθηκε σε περιοδεία του στη συνοικία. Τέλος ο κ. Γκόντας επισκέφθηκε επίσης  το καταφύγιο αδέσποτων ζώων και ενημερώθηκε από τους υπευθύνους για την λειτουργία του.  
• Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση του Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση» είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θ. Μπέγκας, με αντικείμενο συζήτησης τα αγροτικά ζητήματα. Ο κ. Μπέγκας συναντήθηκε επίσης με το Διοικητή του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Λ. Γεωργόπουλο, με τον οποίο συμφώνησαν ότι πρέπει να ιδρυθεί Υγειονομική Περιφέρεια με έδρα τα Γιάννενα. Το βράδυ της Τετάρτης, ο υποψήφιος Δήμαρχος σε ομιλία του στην Ανατολή αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της παράταξής του.  Απόψε, ώρα 8.30 μ.μ. ο Θ. Μπέγκας θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της παράταξής του που θα γίνει στον πεζόδρομο της Γρηγορίου Σακκά. Τη στήριξή της στον Θ. Μπέγκα, ανακοίνωσε εκ νέου χθες η ΔΗΜΑΡ.
• Νέα παρέμβαση προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα Θ. Μπέγκα, έκανε ο απερχόμενος Δήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Φίλιος, ο  οποίος, ενοχλημένος για την ανταπόκριση που βρίσκουν οι θέσεις της παράταξης της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» του Ν. Γκόντα, με χθεσινές δηλώσεις της επιτέθηκε, κάνοντας λόγο για «συνεχή υποσχεσιολογία» και «αυτόκλητους σωτήρες».
• Με τον Πρόεδρο Κ. Βλάχο και τον υπεύθυνο Δημ. Σχέσεων Γ. Τάσσο της Ένωσης ξενοδόχων Ιωαννίνων, συναντήθηκε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Λάζαρος Νάτσης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να αποκτήσει ο δήμος Ιωαννιτών,  και ευρύτερα η Ήπειρος,  στρατηγική και σχέδιο για τον τουρισμό.
• Με ανακοίνωσή της η «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα» διαμαρτύρεται κατά της διοίκησης της «ΔΩΔΩΝΗΣ» που δεν τους επέτρεψε να περιοδεύσουν στο εργοστάσιο.

ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
• Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης ολοκληρώνει την προεκλογική του εκστρατεία  σήμερα με επισκέψεις το πρωϊ σε Ρεπετίστη, Αρετή, Ιερομνήμη και το απόγευμα σε Βασιλικό (6.30) – Κεφαλόβρυσο (8.30). «Πλησιάζοντας προς το τέλος της περιοδείας οι δημότες μας γνώρισαν και έκριναν τις υποψήφιες δημοτικές αρχές.
Τα συνθήματα, οι παλαιοκομματικές τακτικές, η λάσπη και η διάσπαση από τη μια και από την άλλη ο λόγος, το πρόγραμμα, ο σεβασμός στους δημότες και στις παρατάξεις και η ενότητα που εξασφαλίζουν και το θετικό αποτέλεσμα για την Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου», τονίζεται σε ανακοίνωσή της παράταξης του νυν και εκ νέου υποψήφιου Δημάρχου.  
• Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ζίτσας, διαψεύδει τους ισχυρισμούς τους υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης Χρ. Βούζα, Σωτηρίου Ζαφείρη, ότι γίνεται διανομή τροφίμων για ψηφοθηρικούς σκοπούς. «Για κάθε βοήθημα που δίδεται σε άπορους δημότες μας ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
• Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, συνέχισε  το πρόγραμμα συναντήσεων και περιοδειών του,  το οποίο ολοκληρώνει σήμερα. Τελευταίοι σταθμοί τα χωριά: Νεοχώρι, Κάτω - Άνω Λαψίστα, Ροδοτόπι, Βουνοπλαγιά, Λύγγος, Πολύλοφος, Βαγενήτι, Γραμμένο και Ανάργυροι.
• Τις προγραμματικές θέσεις της παράταξής του ανέπτυξε σε ομιλία του στην Ελεούσα ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζίτσας με την παράταξη «ΡιΖΑ» Μανώλης Ματσάγκας. Απόψε (ώρα 8.30) ολοκληρώνει την προεκλογική του εκστρατεία με ομιλία στη Βουνοπλαγιά.
• Απόψε, ώρα 8  θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου στην Κεντρική Πλατεία Κόνιτσας. Στις 9.00 στην Πλατεία Λαϊκής Αγοράς Κόνιτσας, θα μιλήσει η υποψήφια Δήμαρχος Ελένη Παπαμιχαήλ.
• Την κεντρική του ομιλία πραγματοποίησε χθες βράδυ ο υποψ. δήμαρχος Κόνιτσας Νίκος Εξάρχου, ο οποίος ανέπτυξε με σαφήνεια το πρόγραμμα της παράταξής του. Στην συγκέντρωση το «παρών» έδωσε πλήθος κόσμου.