Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

on .

Για τους υπό απόλυση διοικητικούς…

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Αναστολή έργου για σήμερα και αύριο αποφάσισε η Σύγκλητος

• Μετά την διήμερη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατά της διαθεσιμότητας συναδέλφων τους που ολοκληρώθηκε χθες με συλλαλητήριο στην κεντρική πύλη του ιδρύματος, στο οποίο συμμετείχε και η ΑΔΕΔΥ, σειρά έχουν νέες κινητοποιήσεις που θα λάβουν χώρα σήμερα και αύριο, αυτή τη φορά με απόφαση της Συγκλήτου.
Με αφορμή λοιπόν την επικείμενη απόλυση (στις 24 Μαΐου) των 48 διοικητικών υπαλλήλων που βρίσκονται σήμερα σε καθεστώς διαθεσιμότητας, η Σύγκλητος αποφάσισε χθες ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίασή της μία ακόμη συμβολική αναστολή του διοικητικού έργου στο Πανεπιστήμιο για σήμερα και του διοικητικού και εκπαιδευτικού έργου για αύριο, Παρασκευή. Αυτό ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των 48 υπαλλήλων που κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους οριστικά, αλλά και ως διαμαρτυρία για την αδυναμία λειτουργίας του ιδρύματος.

Ψήφισμα Συγκλήτου
Η Σύγκλητος εξέδωσε χθες και ψήφισμα εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή της για τη στάση των Υπουργείων Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφορικά με την παλιότερη δέσμευσή τους ότι οι 48 «διαθέσιμοι» διοικητικοί υπάλληλοι θα ενταχθούν σε κινητικότητα η οποία δεν έχει τηρηθεί, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, εντείνοντας την αγωνία των εν λόγω υπαλλήλων.
«Οι αντιτιθέμενες κυβερνητικές επιλογές και οι συγκεχυμένες προφορικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, ελάχιστες ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία απόλυσης των υπαλλήλων, δημιουργούν έντονη ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους υπαλλήλους του Ιδρύματος, στερώντας από αυτούς και το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να ενταχθούν στη διαδικασία της κινητικότητας», τονίζεται στο ομόφωνο ψήφισμα της Συγκλήτου. Παράλληλα, σημειώνεται με έμφαση ότι «οι δύο διαθεσιμότητες διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που προηγήθηκαν αποτελούν καίριο πλήγμα στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος».
Η Σύγκλητος καλεί τα δύο Υπουργεία «να αναλάβουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους και να παράσχουν άμεσα τη δυνατότητα, ώστε οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να κάνουν χρήση της κινητικότητας και να μην οδηγηθούν σε απόλυση».

Το ΚΚΕ στηρίζει…
Τις κινητοποιήσεις των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενάντια στις διαθεσιμότητες ανακοίνωσαν χθες ότι στηρίζουν το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση.  «Ο αγώνας των εργαζόμενων στο Πανεπιστήμιο ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις, είναι αγώνας δίκαιος. Αφορά την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στο σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και την απόκτηση «ευέλικτων» χαρακτηριστικών, αφορά και τον ίδιο το χαρακτήρα του Πανεπιστημίου που μέσα από τη λογική των αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, παραδίδει στο ιδιωτικό κεφάλαιο τομείς και κλάδους που μπορούν να επιφέρουν κέρδη στους μεγαλοεπιχειρηματίες», σημειώνεται στην ανακοίνωσή τους.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ